Pozornica

Snežana Prorok predstavlja BiH u Kini

Snežana Prorok predstavlja BiH u Kini
Snežana Prorok predstavlja BiH u Kini

Najljepša bh. djevojka 2010. godine je Snežana Prorok, šesnaestogodišnjakinja iz Istočnog Sarajeva, koja kaže da će se truditi da u najboljem svjetlu predstavi BiH u Kini, ali obećava da neće zanemariti ni svoje obrazovanje.

Prorokova će, nakon pobjede na takmičenju za Izbor mis BiH, predstavljati našu zemlju na svjetskom takmičenju za najljepšu djevojku svijeta, koje se ove godine održava u Kini, u gradu Sanya.

Krunu novoj mis BiH predala je Andrea Šarac, prošlogodišnja misica, koja je našu zemlju predstavljala u Johanesburgu u Južnoj Africi.

Ovu odluku u nedjelju navečer, na jubilarnom 15. izboru mis BiH, donio je žiri, ali i publika u sali i pored malih ekrana koja je mogla glasati tokom dvoiposatnog šoua, kojeg su gledateljima u BiH priredile 23 djevojke iz cijele BiH u organizaciji Direkcije za Izbor mis BiH za mis svijeta. Izbor najljepše djevojke protekao je uz zanimljiv muzički program, kojeg su vodili Slađana Pejić i Mirko Fodor.

Snežana Prorok, nova mis BiH, je u maju osvojila titulu mis Republike Srpske i tako se plasirala na Izbor na državnom nivou. Ima samo 16 godina i odlična je učenica gimnazije u Istočnom Sarajevu.

Već tri godine se bavi manekenstvom, ali tvrdi da joj je obrazovanje na prvom mjestu, pa planira upisati Farmaceutski fakultet u Sarajevu.

"Nisam očekivala da ću pobijediti, mada, nada je postojala jer sam se zaista trudila. Ovu godinu, koja je preda mnom, pokušaću što bolje iskoristiti", kazala je nova mis BiH Snežana Prorok.

Prva pratilja mis BiH za 2010. godinu je Hanadi Džabić iz Odžaka, a druga Maja Kljajić iz Sarajeva.

Lentu mis fotogeničnosti ponijela je Sandra Hasanbašić, dok je titulu mis šarma za 2010. godinu odnijela Biljana Todorović. "Miss Oriflamea" je Armina Bećirović.

Sandra Hasanbašić, mis šarma, ujedno je i mis bh. dijaspore, a tokom nedjeljnog šoua izazvala je najviše ovacija među publikom prisutnom u Dom mladih u Sarajevu, gdje su bodrili 23 kandidatkinje.

"Očekivala sam neku od lenti jer se dugo bavim poslom modela. Živim u Slovačkoj i tamo već dosta radim kao model", kazala je Hasanbašićeva.

Emina Muminović iz Bihaća ponijela je titulu mis televotinga 2010. godine.

"Sretna sam. Nisam očekivala da će me publika kraj malih ekrana toliko podržavati i hvala im zbog toga. Lijepo je kad znaš da se sviđaš ljudima", rekla je Muminovićeva.

Novoizabrana mis BiH osvojila je brojne nagrade - putovanje u Kinu sa svim plaćenim troškovima, sedmodnevno putovanje u Grčku, sedmodnevni boravak u turskom ljetovalištu Bodrum, sedmodnevni boravak u hotelu "Terme" na Ilidži, te odjeću, kozmetiku, nakit, skulputure i druge nagrade sponzora. Ukupan nagradni fond za mis BiH koji je obezbijedila Direkcija Izbora za mis iznosi 50.500 KM.

Sve finalistice dobile su nagrade snimanje booka i putovanje u Istanbul. Četiri finalistice dobile su nagrade od 6.500 KM. Ukupan nagradni fond iznosi 104.000 KM.

Djevojke su tri puta izlazile na scenu, prvi put su se predstavile u sportskoj, opuštenoj varijanti, drugi put u kupaćim kostimima, a treći put su nosile večernje haljine. Top 12 finalistica prošetale su i u specijalnim kreacijama poznatog indijskog dizajnera Vinoda Balanija.

Publika je u pauzama između izlazaka djevojaka na scenu i izvođenja njihovih performansa uživala i u muzičkom programu.

Nastupili su: Igor Vukojević, Armin Muzaferija, Ogi Radivojević, Jelena Tomašević, Amir Kazić Leo i Nataša Bekvalac.

Publika je imala priliku vidjeti i modnu reviju večernjih haljina i poslovnih kostima, kao i kaputa i mantila Modne kuće "Karmen Lajn" koju su nosile manekenke agencije "ABC Models" iz Tuzle.

Dosadašnje mis BiH

  • 1996. Belma Cvrko
  • 1997. Elma Terzić
  • 1998. Samra Tojaga
  • 1999. Samra Begović
  • 2000. Jasmina Mahmutović
  • 2001. Ana Mirjana Račanović
  • 2002. Danijela Vinš
  • 2003. Irna Smaka
  • 2004. Njegica Balorda
  • 2005. Sanja Tunjić
  • 2006. Azra Gazdić
  • 2007. Gordana Tomić
  • 2008. Tanja Vujičić
  • 2009. Andrea Šarac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije