Pozornica

Teatar fest "Petar Kočić" od 3. do 10. juna

Teatar fest "Petar Kočić" od 3. do 10. juna
Foto: N.N. | Teatar fest "Petar Kočić" od 3. do 10. juna
Srna

Teatar fest "Petar Kočić" Narodnog pozorišta Republike Srpske biće održan od 3. do 10. juna umjesto, kako je ranije bilo predviđeno, u drugoj polovini maja, rečeno je Srni u ovoj ustanovi kulture.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković naveo je da je jedan od razloga za promjenu termina održavanja festivala to što ansambl nacionalnog teatra Srpske gostuje u Sankt Peterburgu, povodom obilježavanja Dana Srpske u Rusiji od 8. do 13. maja.

"To je period koji nam oduzima veliki dio vremena za pripremu i realizaciju naše premijere, kojom otvaramo i zatvaramo Teatar fest", istakao je Novaković.

On je naglasio da je datum održavanja Festa promijenjen i zbog održavanja nekih drugih manifestacija u istom periodu, kao što su Festival folklora dijaspore i Sterijino pozorje.

"Mislim da smo izabrali povoljan termin, kada imamo dovoljno slobodnih pozorišnih kapaciteta, jer nema manifestacija koje će `poremetiti` redovno održavanje Teatar festa", dodao je Novaković.

On kaže da ovogodišnji selektor Teatar festa "Petar Kočić" Marko Misirača uveliko radi na pripremi festivala, te da broj i kvalitet pristiglih ponuda pozorišne produkcije pokazuju da će Festival imati značajan kvalitet.

"Festival ulazi u treću deceniju postojanja i plan nam je da ga uozbiljimo u smislu podizanja kulturološkog nivoa predstava koje gostuju u okviru Festivala", rekao je Novaković.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije