Pozornica

Terapija smijeha prijala publici

Terapija smijeha  prijala publici
Terapija smijeha prijala publici

Posjetiocima Međunarodnog festivala mladog glumca "Zaplet 06" koji su u četvrtak naveče u Gradskom pozorištu "Jazavac" prisustvovali izvođenju predstave "Terapija" osmijeh nije silazio sa lica.

Mladi glumci "Dis" pozorišta iz Banjaluke napravili su pravu komediju na sceni, a ova predstava rađena je po motivima teksta "Nemreš pobjeć od nedjelje" Tene Štivčić. Za režiju "Terapije" bili su zaduženi Duško Stanivuk i Belinda Božičković.

Smiljana Marinković i Bojan Kolopić na šaljiv su način prezentovali svakodnevne probleme sa kojima se susreću današnji mladi parovi, poput ljubomore, zajedničkog života, seksa, plaćanja režija, planiranja budućnosti i porodice.

Koliko se publici svidio ovaj komad, najbolje je demonstrirao aplauz koji je nakon završetka predstave trajao nekoliko minuta.

Radnja predstave opisuje razvoj jedne veze od "slučajnog" upoznavanja na ulici, prvih izlazaka, do zajedničkog života i sitnica koje izluđuju oba partnera.

Djevojka ne može da prihvati opušteno ponašanje svog dečka koji nema posao i povremeno uživa u lakim drogama, dok njemu smetaju njene bubice, stalno "zvockanje", dopisivanje sa drugarima i slične sitnice.

Na festivalskom repertoru ove subote je komad "Večera budala" Pozorišta Prijedor, dok će u nedjelju biti izvedena predstava "Aleksandra Zec" HKD Teatra iz Rijeke, koja će biti igrana u Narodnom pozorištu RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije