Pozornica

"Tri praseta i Nebožder": Pozorišni komad za djecu, ali i za odrasle

"Tri praseta i Nebožder": Pozorišni komad za djecu, ali i za odrasle
"Tri praseta i Nebožder": Pozorišni komad za djecu, ali i za odrasle

BANJALUKA - U Dječijem pozorištu grada na Vrbasu sutra će premijerno biti izvedena predstava "Tri praseta i Nebožder" u režiji Nikole Pejakovića.

Nikola Pejaković je naglasio da mu je ovo prvi put da radi u Dječijem pozorištu i da je zadovoljan rezultatima tokom pripreme ovog komada.

"Prvi put radim ovakvu predstavu i ovo je bio izazov. Taj rad sa djecom i ta neka kratka, ali žestoka turneja pomogla nam je da napravimo predstavu koja odgovara i željama i namjerama pozorišta", naglasio je Pejaković.

Režiser dodaje da predstava odgovara konceptu i ideji kuda pozorište treba da ide i u kom pravcu treba da se razvija.

"Ovo jeste predstava za djecu, ali u toj publici sjede i roditelji te djece i ako je njima dosadna te ako je ne mogu pratiti, onda to nije dobro", dodao je Pejaković.

On je izrazio zadovoljstvo što su svi učesnici na ovom projektu iz Banjaluke i to ga čini ponosnim.

U ovom komadu glume banjalučki glumci Dragan Banjac, Aleksandar Blanić, Slobodan Perišić, Đorđe Janković i Željko Milićević.

Scenografiju potpisuje Berina Šuščević, a kostimograf je Jelena Savić.

Direktor Dječijeg pozorišta Predrag Bjelošević je rekao da je ovo predstava i za djecu i za odrasle.

"Na jedan kultivisan način Pejaković je uspio da otvori neka pitanja u ovoj predstavi za djecu koja su upućena i odraslima", naglasio je Bjelošević.

Pejaković za ovu predstavu potpisuje tekst i režiju, a istovremeno je i kompozitor songova. Scenograf Berina Šuščević dodaje da je priprema scenografije bila veliki izazov.

"Scenografija predstavlja jednu šumu, ali to nije mitska šuma, već naša domaća kojoj preti istrebljenje i koja ima ekološki problem. Došli smo do ideje da scenografija ide u nekom apstraktnom pravcu, a da tekst ide u kontrastu, ono što bi bilo zajedničko je duhovitost", dodala je Šuščevićeva.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije