Pozornica

Organizator očekuje oko 40.000 mališana

Organizator očekuje oko 40.000 mališana
Organizator očekuje oko 40.000 mališana

Peti po redu "Kid's festival" jučer je svečano otvoren u Olimpijskoj dvorani "Zetra" u Sarajevu i u naredna četiri dana, koliko traje, djeci će ponuditi raznovrstan sadržaj.

Elma Murić, iz Službe za odnose s javnošću festivala, istakla je da će svaki dan biti prikazan po jedan film koji će biti posvećen jednoj temi, na primjer toleranciji, zaštiti okoliša i slično.

"Prvi film koji je emitovan je 'Velika avantura Taličnog Toma'. Danas će biti emitovan film 'Impijevo ostrvo', u nedjelju 'Pčelac Beri Medić', a u ponedjeljak 'Spajdervik zapisi'. Festival će biti zatvoren filmom 'Asteriks na olimpijskim igrama'. Tokom festivala bit će organizirane različite radionice. Ove godine po prvi put imat ćemo dječji cirkus", kazala je Murićeva.

Najavila je da bi festival ove godine trebalo da posjeti oko 40.000 mališana iz cijele BiH.

"Ulaz za organizovane grupe bit će besplatan, dok će pojedinačna karta koštati dvije KM. Zadnji dan festivala imat ćemo i specijalnog gosta, francuskog filozofa Bernara Anrija Levija", kazala je Murićeva, naglašavajući kako će današnji, drugi dan festivala biti posvećen djeci s posebnim potrebama, koji će imati moto "Tolerancija među djecom".

"Radionice na festivalu vodit će različiti umjetnici. Među ostalima bit će organizirane bubnjarska, plesna, lutkarska, origami, radionice akrobatske gimnastike, zatim radionice 'Napravi kolač' i 'Napravi majicu', radionica o grafitima, uličnom slikanju i druge", navela je Murićeva.

Jučerašnjem otvaranju ovogodišnjeg "Kid's festivala", jednog od najprestižnijih dječjih festivala u regionu, prisustvovao je i Dimitris Kurkulas, šef Delegacije Evropske komisije u BiH, kao i Čarls Ingliš, ambasador SAD u BiH.

"Inače sam sportski tip, osoba naviknuta na druženje. Do 1993. godine igrao sam za bh. reprezentaciju stoni tenis. Skalamobil će mi biti odličan motiv za resocijalizaciju i rehabilitaciju", kazao je Zaimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije