Vizuelna umjetnost

Ljepotom fotografije upozorava na opasnosti

Ljepotom fotografije upozorava na opasnosti
Foto: N.N. | Ljepotom fotografije upozorava na opasnosti

​Švedski umjetnik Andreas Hagkvist predstavio je seriju fotografija kojom upozorava javnost na probleme koji se dešavaju u prirodi.

Ovaj umjetnik ističe da je ljepota umjetnosti u tome što može kod gledaoca probuditi intrigu, ali i nadahnuće. Osnovna tema serije fotografija ovog švedskog umjetnika su ugrožene životinjske vrste.

"Nije bitan intenzitet umjetničkog djela. Najveći radovi natjeraju ljude da se zaustave makar i na jedan trenutak da bi doživjeli emotivno iskustvo", istakao je Hagkvist.

Radovi ovog fotografa stvaraju moćnu emociju kod posmatrača, koja ga pokreće na akciju, ili, kako autor ističe, nada se da će je pokrenuti.

"Kao što je slučaj sa melodijama, vizuelna umjetnost ostaje uz nas mnogo duže i više nego obične riječi. Koristeći moć koju posjeduje umjetnost, onda zaista postoji prilika da umjetnik stvori pokret koji će se baviti pitanjem velikih i važnih problema", istakao je Andreas.

Kritičari koji su do sada pogledali radove ovog švedskog umjetnika ističu da oni svojom ljepotom mogu izmamiti osmijeh kod posmatrača, ali i postaviti ozbiljno pitanje u kom pravcu ide naš svijet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije