Vizuelna umjetnost

Subota u znaku Noći muzeja

Subota u znaku Noći muzeja
Subota u znaku Noći muzeja

Odlučna u podršci brojnih projekata iz kulture, kompanija m:tel je podržala i jedanaestu evropsku Noć muzeja održanu u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Noć muzeja je održana 21. maja, a program je započeo dodjelom nagrada pobjednicima likovnog konkursa na temu svemirskih istraživanja pod nazivom “Kako izgleda vaša budućnost?”

Posjetioci su mogli da uživaju u tri muzejske postavke i to: “Povratak na mjesec: kratka istorija budućnosti” i “Nova religija” Damiena Hirsta u zgradi Muzeja savremene umjetnosti RS, dok je u prostoru Kamene zgrade na tvrđavi Kastel bila izložba “Na putevima modernizma”

Izložbeni program realizovan je u saradnji sa British Councilom i Američkom ambasadom u BiH uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Banjaluka.

MSURS je ove godine ostvario saradnju i sa evropskim muzičkim festivalom EXIT iz Novog Sada, koji je predstavio DJ Hamiltona iz izdavačke kuću UKF iz Londona. Prije specijalnog gosta odličnu atmosferu napravio je banjalučki DJ dvojac Gents, a posjetioci su istinski uživali i u hitovima grupe The Beatles uz beogradsku grupu The BestBeat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije