Jet set

Odloženo vjenčanje princeze koja se odrekla titule zbog ljubavi

Odloženo vjenčanje princeze koja se odrekla titule zbog ljubavi
Foto: N.N. | Odloženo vjenčanje princeze koja se odrekla titule zbog ljubavi

Vjenčanje japanske princeze Mako odloženo je do 2020. godine, saopšteno je iz carske palate, prenijeli su japanski mediji.

Mako i njen vjerenik i kolega sa studija Kei Komuro vjerili su se u septembru, prenio je AP koji podsjeća da je Mako najstarija unuka cara Akihita.

Kako su prenijeli japanski mediji, vjenčanje planirano za novembar odloženo je za 2020. godinu zbog nedostatka vremena da se isplanira. Japanski mediji su prenijeli da je Mako navela u saopštenju da su se njih dvoje odlučili da se vjenčaju nakon što japanski car Akihito abdicira sa prijestola.

Japanski car Akihito (84) najavio je da će abdicirati 30. aprila 2019, a naslejdiće ga već sutradan prestolonasljednik Naruhito.

Japanska princeza Mako se zbog ljubavi prema mladiću koji nije kravljevskog porijekla i za kojeg želi da se uda, odriče svoje kraljevske titule. Japansko kraljevsko pravo striktno nalaže da se princeza odrekne svoje titule nakon udaje za običnog građanina.

Mako i Kei su se upoznali 2012. godine u restoranu u Međunarodnom hrišćanskom univerzitetu u Tokiju gdje su oboje studirali. Slična situacija se dogodila i 2005. godine kada se princeza Sajako, tetka princeze Mako, takođe, udala za čovjeka koji nije plemićkog porijekla.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije