Jet set

Ovo su slavni koji imaju policijski dosije

Ovo su slavni koji imaju policijski dosije
Ovo su slavni koji imaju policijski dosije

Javne ličnosti iz svijeta muzike, mode i filma često su dolazile u sukob sa zakonom. Mnogi od njih vode buran život van velikih pozornica i kinoplatna, zbog čega su često završavali na sudu i iza rešetaka.

Robert Dauni Džunior

U mladosti se ovaj poznati holivudski glumac borio s ovisnošću od heroina i kokaina, što ga je često dovodilo u sukob sa zakonom. U decembru 1997. godine sud u Los Anđelesu ga je osudio na zatvorsku kaznu od šest mjeseci zbog kršenja uslovne slobode. Nekoliko godina kasnije Dauni Džunior se opet našao pred sudijom za prekršaje zbog istog krivičnog djela. Tek 2003. godine poznati glumac izlazi, kako je tada rekao, na pravi put i postaje jedan od najplaćenijih glumaca u Holivudu.

Šon Kombs - Paf Dedi

Muzička zvijezda Šon Kombs, poznatiji pod imenom Paf Dedi, uhapšen je 1999. godine zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Optužba protiv njega je podignuta nakon pucnjave u jednom noćnom klubu u Njujorku, gdje se poznati reper nalazio s tadašnjom djevojkom Dženifer Lopez. Muzičar je na sudu prošao samo sa opomenom i sve optužbe protiv njega su kasnije odbačene.

Vinona Rajder

Poznata američka glumica i dobitnica "Zlatnog globusa" uhapšena je 2001. godine na Beverli Hilsu zbog krađe odjeće u jednom šopingcentru. Glumica je osuđena na 480 sati društveno korisnog rada. Rajderova se više nije vraćala kriminalnim radnjama, ali takođe nikada nije rekla šta je bio razlog zbog kojeg bi krala odjeću iz butika.

Lil Kim

Reperka Lil Kim je završila na sudu u Los Anđelesu zbog davanja lažne izjave nakon pucnjave. Pjevačica je bila svjedok pucnjave u kojoj su učestvovali njeni prijatelji, ali je na sudu lagala u njihovu korist. Sud je osudio na godinu dana zatvora, koju je ona odslužila 2004. godine.

Naomi Kembel

Poznati supermodel Naomi Kembel osuđena je 2006. godine na sudu u Njujorku zbog napada na četiri osobe. Manekenka je bila optužena za napad na policajca, zatim dva napada na svoje asistente, kao i jedan napad na kućnu pomoćnicu. Poznata manekenka je priznala krivicu i osuđena je na pet dana rada u javnoj kuhinji, koje je odmah nakon suđenja i odslužila.

Majkl Džekson

Kralj popa, koji je preminuo 2009. godine, pozvan je na suđenje 2005. godine zbog optužbi da je seksualno napastvovao maloljetnike. Džekson se na sudu pojavio u papučama i pidžami u pratnji policije. Slavni muzičar je kasnije priznao da je policija došla po njega u njegovu vilu i da nije imao vremena da se spremi. Iste godine oslobođen je optužbi.

Paris Hilton

Poznati supermodel i zvijezda rialiti emisija Paris Hilton uhapšena je 2010. godine zbog posjedovanja kokaina. Hiltonova je osuđena na uslovnu kaznu od godinu dana pod uslovom da ne ponovi prekršaj.

Supermodel je ponovo uhapšena par godina kasnije zbog vožnje s neispravnim dokumentima i pod uticajem alkohola, zbog čeka je osuđena na zatvorsku kaznu od 45 dana.

Mel Gibson

Holivudski glumac Mel Gibson 2011. godine završio je na sudu u Los Anđelesu zbog prijave njegove bivše supruge Oksane Grigorieve, koja ga je optužila za porodično nasilje. Glumac nije dobio zatvorsku kaznu, ali je osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana. Sud mu je, takođe, naredio da ide na seminare kontrole bijesa i predavanja vezana za opasnost nasilja u porodici.

Džastin Biber

Poznati pop pjevač Džastin Biber nekoliko puta je dolazio u sukob sa zakonom. Godine 2004. mladi pjevač našao se na sudu zbog vožnje pod uticajem alkohola i narkotika. Pjevač je pušten iz zatvora uz kauciju i obećanje da više neće počiniti isto krivično djelo. Samo nekoliko mjeseci kasnije Biber je ponovo priveden zbog istog prekršaja, ali je optužnica protiv njega povučena. Osim za saobraćajne prekršaje, mladog pjevača terete i za vandalsko ponašanje, a takođe mu je zabranjen ulazak u Argentinu, gdje je optužen za napad na fotografe 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije