Jet set

Princ Hari dolazi u Veliku Britaniju, evo i zašto

Princ Hari dolazi u Veliku Britaniju, evo i zašto
Foto: Wikipedia | Princ Hari dolazi u Veliku Britaniju, evo i zašto

LOS ANĐELES - Britanski princ Hari, koji živi u SAD otkako je obustavio svoje aktivnosti kao član kraljevske porodice, najavio je da će 8. maja na službi u katedrali Svetog Pavla u Londonu svečano obilježiti 10. godišnjicu Inviktus igara i doputovati u rijetku posjetu Velikoj Britaniji zbog ovog međunarodnog sportskog događaja koji je on i osnovao.

Kako su saopštili organizatori manifestacije, dolaskom princa Harija na desetu godišnjicu Inviktus igara ''obilježiće se decenija tokom koje su kroz sport mijenjani i spasavani životi mnogih'', prenio je Rojters.

Inviktus igre su međunarodna multi-sportska manifestacija za ranjene, povrijeđene i bolesne pripadnike oružanih snaga, kako onih u aktivnoj službi tako i veterana, koja je prvi put održana 2014. godine.

Vojvoda od Saseksa, koji živi u SAD sa svojom suprugom Megan i dvoje djece, pokrenuo je ove igre kao međunarodni sportski događaj za pripadnike vojske povrijeđene u ratnim operacijama, navodi Rojters.

Princ Hari, najmlađi sin kralja Čarlsa Trećeg, služio je kao vojni pilot helikoptera u Avganistanu. Hari je dolazio u Veliku Britaniju samo nekoliko puta otkako je 2020. godine donio odluku da obustavi svoje aktivnosti kao član kraljevske porodice.

Dolazio je samo na značajne i velike događaje poput sahrane kraljice Elizabete Druge 2022. godine i očevog krunisanja u maju 2023. godine. Posljednji put je viđen u Velikoj Britaniji u februaru ove godine na kratkom sastanku sa svojim ocem nakon što je britanski monarh saopštio da mu je dijagnostikovan karcinom, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije