Jet set

Transformacije vrijedne "Oscara"

Transformacije vrijedne "Oscara"
Foto: N.N. | Transformacije vrijedne "Oscara"

Neki glumci spremni su na sve kako bi što vjernije dočarali ulogu koja im je dodijeljena. Mnogi od njih zbog tog su nagrađeni, a dive im se jednako i kritika i publika. Donosimo listu najvećih transformacija na filmskom setu.

Geri Oldman kao Vinston Čerčil

Iako od premijere filma "Darkest Hour" nije prošlo ni mjesec dana, već se uveliko šuška da će Oldman zbog uloge Vinstona Čerčila biti nagrađen nominacijom za "Oscara". Proces transformacije sveukupno je trajao čak 200 sati. Glumac se požalio da je cijelo vrijeme morao na sebi nositi protezu ispod kostima koja je težila gotovo pola njegove tjelesne težine.

Vilijam Dafo kao grof Orlok

Film "Nosferatu" svidio se kritičarima, ali se najviše pričalo o glumi Dafoa, koji je svakog dana dolazio na set prije svih i sjedio u stolici za šminkanje tri sata, a odlazio bi sat vremena kasnije, jer je toliko trebalo da sve to s njega skinu. Dafo tvrdi da ga kolege za vrijeme snimanja nijednom nisu vidjele "izvan uloge".

Nikol Kidman kao Virdžinija Vulf

Kada su izašli prvi kadrovi filma "Sati", mnogi nisu ni primijetili da Virdžiniju Vulf glumi Nikol Kidman. Glumica je za ulogu poznate spisateljke imala vještački nos, a stručnjaci za šminku učinili su je neprepoznatljivom. Kidmanova je za tu ulogu dobila "Oscara". Kada bi se transformirala u Virdžiniju, uživala je, kaže, u anonimnosti.

"Mogla sam hodati po setu i niko me ne bi prepoznao", rekla je Nikol Kidman.

Džared Leto kao Rejon

Glumac je već poznat po tome što se sav unese u ulogu, a ni drastične promjene nisu mu strane. Kada je glumio ubicu Džona Lenona udebljao se 30 kilograma, a sedam godina kasnije zaigrao je transrodnu ženu Rejon zaraženu sidom. Leto je zbog te uloge smršavio i imao je samo 50 kilograma. Kada su ga pitali kako je to napravio, kratko je odgovorio: "Prestao sam jesti".

Edi Marfi kao porodica Klamp

Komičar i glumac Edi Marfi savladao je vještinu glumljena nekoliko različitih likova u istom filmu. Uz pomoć stručnjaka, Marfi se u filmu "Luckasti profesor" transformisao u Šermana Klampa, ali i cijelu njegovu porodicu. Umjetnik Rik Bejker, koji ga je šminkao, za svoj rad na tvoj filmu dobio je "Oscara".

On je prvo uzeo odlivak glumčevog lica te napravio masku od lateksa kojoj je dodao slojeve kako bi mu lice izgledalo deblje. Marfi je nosio i debelo odijelo napravljeno od pjene, prekriveno steznikom. Morao je nositi i balone od lateksa pune vode ne bi li izgledalo kao da se Šermanu trese salo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije