Ljubav i seks

Obavezno u vezi probajte 'mirroring'

Obavezno u vezi probajte 'mirroring'
Foto: N.N. | Obavezno u vezi probajte 'mirroring'
N.N.

Mirroring predstavlja oponašanje partnera i stručnjaci tvrde da ima veliki uticaj u životu jednog para. Ono u prevodu znači 'efekat kameleona' ili oponašanje govora tijela ili tona glasa vašeg partnera.

Zamislite situaciju da vam partner priča kako je proveo dan na poslu, a vi sjedite naspram njega i kopirate gestikulaciju i pričate sličnom visinom glasa. Naravno, činite to suptilno, inače će ispasti idiotski.

Zašto bi trebalo to da radite?

Usvajanjem istog stava, gestikulacije i intonacije je način potkovan naukom na koji možete izgradi vezu sa nekom osobom. U stvari, možda ste se već jednom do sada susreli sa ovim na poslu – to je poznata tehnika za dobru prodaju. Ali kada je u pitanju veza, 'mirroring' može da ojača vezu između dvoje ljudi tako što će partneru pomoći da se osjeća povezano sa vama, kao i da ste mu podrška.

Kako možete isprobati ovu tehniku?

Sljedeći put kada budete razgovarli sa vašim partnerom, pokušajte da lagano i skoro neprimjetno imitirate njegov govor teijla. Obratite pažnju na suptilnost koja je ovde jako važna – jer niko ne voli kada ga neko imitira. Prekrštanje nogu i blago naginjanje glavom? Zvuči kao dobar početak za “sinhronizaciju” sa partnerom, piše zenskimagazin.rs.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije