Ljubav i seks

Terapeuti otkrivaju najveći problem u vezama

Terapeuti otkrivaju najveći problem u vezama
Terapeuti otkrivaju najveći problem u vezama

Britanski terapeuti za veze otkrili su za “Hafington post” koji je najveći izazov sa kojim se svakodnevno suočavaju u svojoj profesiji.

Uprkos tome što vi i vaš partner možda ne krijete mnoštvo tajni poput gospodina i gospođe Smit, velika je vjerovatnoća da još uvijek niste ustanovili kako da na pravi način razgovarate jedno s drugim.

Naime, problem broj jedan u vezama je definitivno – komunikacija.

“U to spada i kako se raspravljati sa partnerom, a da ne zapretite da ćete ga ostaviti, kao i svjest o tome da su oni obrasci ponašanja koji vas sada nerviraju oduvjek bili prisutni, a vi ste ih možda ranije čak smatrali i simpatičnim. Ključ opstanka veze je deifnitivno efektivna komunikacija”, navodi psihoterapeut Laura Jang.

Nakon loše komunikacije slijedi nedostatak zabave (zajedničko gledanje televizora se ne računa), nedostatak vremena za partnera, bezosjećajnost/nezainteresovanost ili previše osjećajnosti (ponekad je suviše teško ostvariti taj istančan balans), pretjerana zavisnost od partnera, kao i gubljenje osjećaja sopstvenog čvrstog identiteta – iako ste u vezi, morate upamtiti da ste vi i vaš partner prije svega dvije zasebne ličnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije