Ljubav i seks

Za čim žene žude u seksu?

Za čim žene žude u seksu?
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | Za čim žene žude u seksu? Tri jednostavna koraka

Ono što mnoge žene kažu da najviše žele u seksu, jesu prostor i vrijeme kako bi mogle da istraže svoju erotsku prirodu

Rodni stereotipi i mitovi oko seksa često dovode do pogrešnih shvatanja o seksualnoj želji. Jedan od tih mitova jeste vjerovanje da žene ne žele seks toliko koliko muškarci.

I dok je očigledno da žene mogu da vole ili mrze različite stvari u vezi sa seksom, odnosima i intimnošću, stručnjaci ukazuju na "tačke razlike". Pored toga, preferencije svake žene mogu se promijeniti tokom vremena i u zavisnosti od njenog seksualnog partnera.

Više kontakta očima tokom seksa

Alana Prat, ekspertkinja za intimnost, ističe da se mnoge žene žale da njihovi partneri ne ostvaruju dovoljan kontakt očima. Zbog toga se one osjećaju izostavljeno od seksualnog iskustva, što se može očekivati ako njihovi partneri sve vrijeme zatvaraju oči ili samo gledaju u djelove tijela. Kontakt očima može biti jedna od najromantičnijih stvari tokom seksa. Na kraju krajeva - oči nikada ne lažu.

Manje kritika

Seks za žene je često način oslobađanja od stresa, oslobađanja napetosti, pa čak i emocionalnih rana. Mogu se pojaviti razne vrste neočekivanih osjećanja, a neki od njih mogu vas iznenaditi.

Žene ne žele da budu osuđivane tokom seksa. One samo žele pravo društvo da prođu kroz sve emocionalne talase. Seks ponekad može izazvati duboku, emocionalnu vezu i žene mogu reagovati na taj trenutak.

Više otvorenih mogućnosti

Mnoge žene i ne znaju da su "poliorgazmičke". Dakle, ono što mnoge žene kažu da najviše žele u seksu, jesu prostor i vrijeme kako bi mogle da istraže svoju erotsku prirodu. Prema Alani Prat, većina žena više od bilo čega drugog žudi za aktivnim prisustvom partnera tokom seksa da bi na pravi način izrazile svoje tijelo, um i ljubav. Jednostavno rečeno: seks nije samo orgazam, već igra, flert i komunikacija, prenosi Super žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije