Horoskop

Izgledajte super u odijelu i patikama

Izgledajte super u odijelu i patikama
Foto: N.N. | Izgledajte super u odijelu i patikama

​Nekad zabranjena kombinacija, koja je izazivala podsmijehe, danas je postala sastavni dio muške mode. Patike idu uz odijelo. Naravno, nećete nositi patike na vlastito vjenčanje (ili možda hoćete), ali u većini drugih prilika patike idu uz odijela.

Ipak, uz odijelo (bar zasad) ne možete nositi najobičnije patike za sport, posebno ne za trčanje i košarku. Patike koje se nose uz odijelo moraju biti moderne, elegantne, po mogućnosti jednobojne i bez visokih đonova.

Iako se ranije mislilo da ovakve poteze povlače muškarci kojima je udobnost jedino važna, te oni koji komfor stavljaju ispred stila i lijepog izgleda, mišljenja su se sada promijenila. Kombinovanje odijela sa patikama je postalo veoma moderno i jedan je od vodećih trendova svuda u svijetu.

Ukoliko ste spremni da probate ovaj trend, savjet stilista je da se za početak držite klasike. Kao što uz jednobojno odijelo obuvate klasične cipele u crnoj boji, u ovom slučaju uz jednobojno odijelo obujte jednobojne patike. Ne eksperimentišite mnogo, samo umjesto cipela obujte patike. Pošto su vam patike u bijeloj boji, najbolje je da i košulja bude bijela, a odijelo plavo.

Ne štedite na kvalitetu kada je kupovina patika u pitanju. Za ovaj model obuće, a naročito zato što se nosi uz odijela koja su sama po sebi za formalnije prilike, važno je da patike budu od kvalitetnih materijala i odličnog dizajna. Najčešće su to patike od glatke kože u crnoj i bijeloj boji, ili od prevrnute kože u sivim i krem nijansama.

U svakom slučaju, kada poželite da obučete ovu kombinaciju, pridržavajte se ovih zlatnih pravila:

  • Prvo pravilo koje treba da slijedite je da patike treba da komplimentiraju odijelu, a ne da ga nagrđuju ili učine smiješnim. Izbjegavajte klaunske kombinacije.
  • Ako ne znate odabrati boju, odlučite se za bijele patike. Bijele patike će vam uvijek dati elegantan izgled bez obzira na to koje boje bilo odijelo.
  • Birajte odijela užih i kraćih nogavica. Na patike nikako ne idu hlače širokih dugih nogavica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije