Scena

Alka Vuica plakala zbog Brene

Alka Vuica plakala zbog Brene
Foto: Printscreen | Alka Vuica plakala zbog Brene

Alka Vuica pisala je tokom karijere tekstove za razne žanrove, a sada se osvrnula na autorske prihode od kojih živi.

Pjevačica je nedavno radila kao autorka na albumu Ane Bekute, dok je pjesma Lepe Brene „Ljubav nova“, čije je stihove pisala, proglašena najslušanijom u Bugarskoj.

“Brena me rasplakala kad je otpevala tu pesmu. Sad me baš zanima koliko ću love dobiti od Bugara (smijeh). Kod nas je i dalje problem s neuređenim autorskim pravima i vrtenjem na radiju. Nadam se će radio stanice primetiti Zoranov i moj album”, rekla je Alka za 24sata.hr koja je objavila svoj album u saradnji sa sarajevskim muzičarem Zoranom Šerbedžijom.

Alka je više puta govorila kako joj pojedini pjevači ne plaćaju za napisane tekstove, a sada se ta situacija, kako je rekla, malo promijenila.

“U ovim godinama mogu da tražim, ali opet sam na neki način bazirana na slušanje pesme na radijima”, naglasila je Alka i dodala da se umjetnost slabo cijeni.

“Nalazi se na margini zbivanja. Ranije je umetnost uticala na politiku, svet, majndset. Po Zagrebu su 80-ih bili grafiti „Čitajte Miljkovića“, on je bio jedan od vrhunskih pesnika egzistencijalizma. Danas imaš „Ubij ovog, onog, crkni ovaj, onaj“… Već tu vidiš koliko se svest promenila. Pisalo je koga da čitaš, a danas koga da ubiješ”, istakla je Alka.

U predsedničke izbore ovoga puta ne planira da se umeša, kao što je to napravila 2009. godine kada se kandidovala, ali je itekako svjesna problema u svojoj zemlji.

“„Za ideale ginu budale“, rečenica je Bore Čorbe koju sam skapirala nakon kandidature. Svetu generalno treba jedna revolucija. Ja sam bila ispred Zelenih. Verovala sam da Hrvatska može zadržati svoju eko sigurnost”, zaključila je Vuica.

(GrandTV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije