Scena

Irska na Evroviziju donijela paganske rituale: Breskvica komentarisala nastup

Irska na Evroviziju donijela paganske rituale: Breskvica komentarisala nastup
Foto: Twitter / Printscreen | Irska na Evroviziju donijela paganske rituale: Breskvica komentarisala nastup

Bambie Thug predstavlja Irsku na prestižnom muzičkom takmičenju "Evrovizija 2024" u Malmeu. Možemo slobodno reći da je ono donijelo paganske rituale na takmičenje. Na njihov performans nije ostala ravnodušna ni Breskvica.

Nastup od Bambie Thug na Evroviziji 2024 izazvao je lavinu komentara, a ni srpska javnost nije ostala imuna na rokove i razne simbole koji su bili dio scenografije.

Ovaj performans prokomentarisala je i Anđela Ignjatović Breskvica, drugoplasirana učesnica srpskog takmičenja Pjesme za Evroviziju 2024.

Anđela je objavila sliku Bambie Thug i napisala:

"Šta nije u redu sa Irskom? Željela sam da prećutim, ali ne mogu. Da li su ljudi normalni više?" zapitala se Anđela, koja je na Beoviziji 2024 pjevala pjesmu "Gnezdo orlovo", a u sklopu svog stajlinga ponijela je simbolično krila.

Inače, Bambie Thug je na Evroviziji 2024 nosilo rogove, svijeće su na bini bile postavljene u krug, a niz simbola smo mogli da vidimo svuda na sceni.

U svom jednom intervjuu u jednom stranom potkastu Bambie je istaklo da je voljelo da priča sa drvećem i secira cvijeće, piše "Blic".

"Ja sam iz Irske, naše nasljedstvo prije katolicizma, bili smo pagani, mislim da je to u mojoj krvi. Kao dijete, živjeći na selu, uvijek su se pravili napici" kaže Bambie dodajući kad god bi bilo u nevolji, ono bi trčalo u šumi i pričalo sa drvećem.

Kako je navelo Bambie, uvijek je bilo privrženo prirodi, te je naglasilo da je seciralo cvijeće.

Inače, Bambie Thug za sebe kaže da je fluidnog roda i u obraćanju Barbie koristi se rod "Ono", prenosi "SrpskaInfo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije