Scena

Ko je Breskvica, žena zbog koje u Srbiji nekima prijete i smrću? (FOTO)

Ko je Breskvica, žena zbog koje u Srbiji nekima prijete i smrću? (FOTO)
Foto: Screenshot/Instagram | Ko je Breskvica, žena zbog koje u Srbiji nekima prijete i smrću? (FOTO)

Otkako je Breskvica obukla srpsku narodnu nošnju i istala bez prvog mjesta na izboru za pjesmu Evrovizije, strasti se ne smiruju u Srbiji.

Ova 22-godišnjakinja se na srpsku "Pesmu za Evroviziju" prijavila s pjesmom Gnezdo orlovo, a u medijima se brzo počelo govoriti da tekst pjesme govori o pitanju Kosova, zbog čega je Breskvica odmah skupila simpatije i postala favorit za pobjedu.

No, Srbiju će na Eurosongu predstavljati Teya Dora s pjesmom Ramonda. Breskvica je dobila puno više glasova publike, no više članova žirija je najveći broj glasova dalo Teyi Dori. Dio Srba je toliko bijesan da su zbog toga čak odlučili – organizovati proteste.

Breskvičini obožavatelji okupiće se 9. marta ispred zgrade RTS-a kako bi podržali pjevačicu. Ali to nije sve. Fanovi Breskvice su pronašli i dežurnog krivca, a to je za njih reperka i članica žirija Ivana Rašić Trmčić, poznatija pod umjetničkim imenom Sajsi MC.

Sajsi je favoritkinji dala 0 bodova, u čemu su mnogi prepoznali dovoljno jak razlog da joj, kako je otkrila za Index, prijete smrću. Ljudi je vrijeđaju na ulici i dobacuju joj, mediji u goste zovu ljude koji je optužuju da "promiče pedofiliju"...

A ko je Breskvica?

Za Breskvicu ste, ako kod kuće imate tinejdžere koji vam prepričavaju drame s TikToka, vjerovatno čuli prije par godina godina, kada je cijela regija brujala o njenom prekidu s Voyageom. Njih dvoje su bili YouTube senzacija u tinejdžerskim danima i zajedno su snimali pjesme.

Nakon što je vijest o njihovom prekidu rastužila tinejdžere širom regije, klinci su se okupljali ispred zgrade Voyagea i Breskvice. "Nisam više sposoban voljeti", izjavio je tada Voyage. Breskvica mu je posvetila pjesmu Srećan put.

Breskvica je zatim odlučila započeti samostalnu karijeru. Pravim imenom Anđela Ignjatović, pjevačica se od 2021. više puta našla na Billboardovoj ljestvici najpopularnijih pjesama. Najpoznatija je po hitu Gume troši drift.

Neke od njenih popularnijih pjesama su i Sava i Dunav, Ko to tamo, Mazohista, Srećan put i Loša, a nedavno je objavila pjesmu Do gole kože. Na društvenim mrežama ima vojsku obožavatelja, većinom 20-godišnjaka, a sada i nešto starijih.

Evo kako je Breskvica izgledala prije "Pesme za Evroviziju":

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRESKVICA (@brrrreskvica)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije