TV

Homer i Mardž Simpson se razvode

Homer i Mardž Simpson se razvode
Homer i Mardž Simpson se razvode

U epizodi "Every Man's Dream", koja je premijerno trebalo da bude prikazana danas, Homer Simpson pati od narkolepsije (ne može da se probudi i spava čak i na poslu), zbog čega napušta kuću i pronalazi rame za plakanje u Kendis, tetoviranoj, mnogo mlađoj apotekarki u koju se i zaljubljuje, kojoj glas pozajmljuje Lena Danam.

"Baš smo ovako zamišljali ovu epizodu. Brak je stalni posao i snimili smo mnogo epizoda o problemima koje su Homer i Mardž imali u braku. Htjeli smo da istražimo kako će se Mardž nositi s ovom situacijom", kaže Al Džin, izvršni producent serije. Simpsonovi već spremaju epizode za 2017, a Džin kaže da imaju još mnogo ideja.

"Sljedeća sezona koju radimo ima 22 epizode. Glumci su potpisali ugovore na još dvije godine. Ne mogu da garantujem ali mislim da idemo ka 30. sezoni", rekao je Džin.

Proteklog vikenda, inače, list "Entertejnment vikli" prenio je da će Bart Simpson, sin Homera i Mardž, biti ubijen tokom sezone.

"Bobu, pomagaču Krastija Klovna, konačno će se ostvariti san i riješiće se Barta", naglasili su iz ovog nedjeljnika. Agencija AFP podsjeća da će se "pogubljenje" Barta dogoditi u epizodi koja se emituje za Noć vještica. Te epizode "Simpsonovih" tradicionalno iskaču iz uobičajenog formata tako da je moguće da će Bart poslije te epizode oživjeti.

"Simpsonovi", koji se emituju od decembra 1989, imaju publiku od oko 7,7 miliona gledalaca u SAD i milione u inostranstvu.

ZANIMLJIVOSTI O SIMPSONOVIMA

1. Potrebno je između šest i osam mjeseci da se stvori jedna epizoda.

2. Do 1998. šest glavnih glumaca koji su pozajmljivali glasove likovima zarađivalo je po 30.000 dolara po epizodi. Od tada do 2004. godine zaradili su po 125.000 po emisiji. Danas dobijaju po 400.000 po epizodi!

3. Dužina uvodne scene sa kaučem zavisi od trajanja same epizode i smanjuje se i produžava po potrebi.

4. Deniju Elfmanu je bilo potrebno samo dva dana tokom 1989. godine da iskomponuje poznatu uvodnu numeru serije.

5. Razlog zbog kog je Grening nazvao grad Springfild leži u tome što u SAD postoji više od deset gradova s ovim imenom.

6. Ako nekad zalutate u osnovnu školu u Springfildu, Bartova šifra za ormarić je 36-24-26.

7. U policijskoj stanici u Springfildu nalazi se mapa grada koja izgleda kao mapa srednjovjekovnog Konstantinopolja.

8. Serija je 1997. godine prevazišla "Flinstonove" i postala najduže emitovana animirana serija u SAD.

9. U arapskoj epizodi Homer umjesto piva pije sodu bikarbonu, a umjesto viršli jede goveđe kobasice. Razlog za to je da bi se uklopio u islamske običaje.

10. Da li ste se ikad zapitali zašto su stanovnici u Springfildu svi žuti? Tvorac Met Gorening dao je odgovor: "Kad gledaoci listaju kanale i bljesak žute boje isijava iz TV-a, znaće na kom se kanalu nalaze Simpsonovi".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije