TV

Maestro stigao na Netflix

Maestro stigao na Netflix
Foto: Screenshot / YouTube | Maestro stigao na Netflix

Novi film Bradlija Kupera, koji govori o poznatom kompozitoru Leonardu Bernstajnu, konačno je dostupan na Netflixu. Radnja prikazuje njegov život i odnos sa suprugom Felicijom Montealegre.

Kuper je, osim što u Maestru glumi, i režirao film te napisao scenario. Kompozitorovu suprugu Montealegre glumi Keri Maligan. Na Venesijanskom filmskom festivalu Maestro je zaradio sedmominutni aplauz te mu mnogi predviđaju velike stvari na Oskarima.

Ali, prije Oskara stižu Zlatni globusi, a film je tamo zaradio nominacije u tri glavne kategorije - za najbolji film, najboljeg reditelja i najboljeg glavnog glumca. Sada je film konačno stigao na Netflix, a prve reakcije fanova su obećavajuće, što govori i ocjena 88 % na Rotten Tomatoesu.

"Nevjerovatan film - od radnje i glume do glazbe, sve je puno osjećaja. Velike preporuke! Jedan od najboljih filmova koje sam ikada pogledao", tvrdi jedan korisnik.

"Svidjela mi se kompleksna priča. Bradli Kuper je maestralan", smatra drugi.

"Bradli Kuper je odličan kao Leonard Bernštajn, no ova izvedba je vrijedna Oscara. Preporučujem film, no upozorio bih sve na neke Bernštajnove privatne probleme", jasan je treći.

Jedan je od najdirljivijih filmova ikada

"Film me očarao na mnogo načina. Nije ono što sam očekivao, ali je svejedno sjajno odrađen posao. Nemam pojma kako je Kuper uspio sve to napraviti u jednom filmu. Gluma je bila izvanredna", komentariše četvrti.

"Jedan je od najdirljivijih filmova koje sam pogledao nakon dugo vremena. Bredli Kuper genije je u režiranju ovog privlačnog i uzbudljivog filma", zaključuje peti.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije