TV

Mičel Veterli šarmirao sve i govorio o svojoj povezanosti s Balkanom

Mičel Veterli šarmirao sve i govorio o svojoj povezanosti s Balkanom
Foto: Ilustracija | Mičel Veterli šarmirao sve i govorio o svojoj povezanosti s Balkanom

New Europe Market, konferencija posvećena televizijskoj industriji u regiji CEE, ali i cijeloj Evropi otvorena je juče s ekskluzivnim i očekivanim Q&A-em uz zalazak sunca s glumcem iz "Bulla" Mičelom Veterlijem.

Veterli je otkrio mnoge stvari koje je tokom godina saznao o Balkanu i pokazao veliki šarm odgovarajući na zanimljiva pitanja koja mu je postavljala Antonija Mandić.

12. juna vidjeli smo otvarenje New Europe Marketa na krovu hotela Dubrovnik Palace.

Zalazak sunca bilo je pravo vrijeme da konferencija otvori svoja vrata televizijskim profesionalcima iz cijele Evrope s prikladnim Q&A-em s Mičelom Veterlijem.

Antonija Mandić obavila je sjajan posao izvlačeći najbolje od Mičela i otkrivajući zanimljive činjenice o njegovu životu i posebnoj povezanosti s Balkanom.

Pitanja su počela vjenčanjima. Veterli je rekao publici da je bio na mnogo balkanskih vjenčanja i primijetio je da su Balkanci razgovorljivi, veseli i da vole piti.

Rekao je da je balkanska kultura drukčija od zapadne. Iako je u braku s Bojanom 10 godina, nije naučio srpski jezik, ali zna se javiti na telefon kad zovu njeni roditelji.

"Pravim se da sam Bojana i samo govorim: 'Da, da, ne, ne…' Balkanci stalno zvuče kao da se nešto svađaju preko telefona."

Veterli je naglasio da voli svoju porodicu koju je doveo u Dubrovnik. Petogodišnja Olivia pridružila mu se na Q&A-u pa su posjetioci NEM-a dobili priliku malo pogledati i Veterlijev privatni život.

Veterli je rekao da je guglao svoju ženu i da je našao njene fotografije sa časova salse, kao i naučne članke iz fizike. Misli da je normalno guglati svog partnera.

Na kraju pitanja Veterli je objasnio sličnosti i razlike između dviju najvećih uloga u životu: DiNozza i Bulla.

 Rekao je da oba lika imaju posla s ljudskim ponašanjem, ali na drukčijim razinama. Bull je kompleksna serija s mnogo ljudi i likova i to je mnogo teža uloga koja zahtijeva mnogo vremena za pripremu.

Nakon divnog Q&A-a Pickbox je sve posjetioce NEM-a dočekao pićem dobrodošlice. Tokom Pickboxove zabave Veterli je pozdravio svakog gosta na krovu i pristojno razgovarao sa svima koji su mu pristupili.

Presica s Mičem veterlijem održat će se danas, drugog dana NEM-a. Uz presicu, na NEM-u će biti govora o eSportu, kanalima Free-To-Air i ograničenjima s kojima se operateri susreću dok pokušavaju posjedovati vlastite kanale.

Sve vijesti o ovogodišnjem New Europe Marketu možete pronaći na službenoj stranici konferencije te na društvenim medijima: Facebooku, Twitteru, Instagramu i LinkedInu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije