TV

Olimpijske igre u 3D tehnologiji

Olimpijske igre u 3D tehnologiji
Olimpijske igre u 3D tehnologiji

LONDON - Neki dijelovi olimpijskih igara u Londonu 2012. biće prenošeni u 3D tehnologiji.

Bi-Bi-Si je objavio da će "Bi-Bi-Si HD" gledaoci koji imaju televizore koji podržavaju 3D moći gledati ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara, finale muške trke na 100 metara i dnevne retrospektive događaja  u 3D formatu.

"Izabrali smo ove događaje zato što predstavljaju vrhunac Igara, ali i kako bismo smanjili gubitak HD koji je posljedica naše 3D usluge ", rekao je Rodžer  Mosi, Bi-Bi-sijev  direktor za London 2012.

Naime, postojala je bojazan da će 3D prenos opteretititi regularni prenos signala i to samo zbog manjine britanskih građana koji imaju kompatibilne prijemnike za prijem 3D slike.

Međutim, Mosi  je naglasio da su svjesni toga i da je 3D "rastao" sporije nego što je to bilo predviđeno kada se o prijenosu u 3D prvi put razmišljalo još 2009. godine.

Bi-Bi-Si je u Velikoj Britaniji glavni "brodakaster" za Olimpijske igre 2012. i obećao je da će osigurati pokrivenost svih događaja uživo na više platformi, uključujući TV, mobitele...

Mosi je istakao  da je cilj Bi-Bi-sija da sa Olimpijskih igara 2012 "predstavi najveće trenutke u 3D" tehnologiji.

Panasonik  i En-Bi- Si Univerzal sklopili su partnertvo kako bi 3D "magiju" sa Olimpijskih igara u Londonu prenijeli i američkim gledaocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije