TV

Serija "Ta sjajna putovanja" promovisaće BiH

Serija "Ta sjajna putovanja" promovisaće BiH
Serija "Ta sjajna putovanja" promovisaće BiH

LUKAVAC - Snimanje serije "Ta sjajna putovanja" počelo je danas u wellnes centru "Ahmedić" u Lukavcu.

Riječ je o seriji koja je okupila domaće i regionalne glumce. Serija će biti emitirana na klasičnoj televiziji, ali i u digitalnom formatu, kroz seriju video-klipova, ali i u cjelini, na online medijima, mrežama i servisima. Seriju realizira producentska kuća "Depo" u saradnji s Akademijom dramskih umjetnosti Tuzla te podrškom privrednika iz TK.

"Ovaj projekat ima širi značaj jer je dio projekta 'Balcan series'. Prošle godine je bio festival i to je platforma gdje se pokušavaju okupiti profesionalci u razvoju i promicanju igranih projekata na nivou regije.

Znači, ako mi nešto snimimo u BiH da se emituje i u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, ali i u Grčkoj, jer smo već dogovorili i jedno snimanje u Grčkoj", pojasnio je Jasmin Duraković, režiser predstave. Kroz seriju će prikazati ljepote BiH, turizam, različite objekte, ljude...

"Serija je karakteristična sama po sebi jer u svakoj epizodi su drugi glumci i druga radnja", pojasnio je Nedim Malkočević, tuzlanski glumac i izvršni producent serije.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije