Zanimljivosti

Da li su Japanci napravili najbizarniju reklamu? (VIDEO)

Da li su Japanci napravili najbizarniju reklamu? (VIDEO)
Da li su Japanci napravili najbizarniju reklamu? (VIDEO)

Japan je zemlja koja ima ozbiljnih problema s odnosom prema ženama. Od toga da društvo daje slabu ili nikakvu podršku majkama koje žele raditi, od političke podzastupljenosti na važnim pozicijama pa do otvorenog šovinizma u svakodnevnom životu.

U tom duhu je bila i reklama grada Šibuši na ostrvu Kjušu kojom su htjeli podstsknuti lokalnu industriju koja uzgaja jegulje. U najblažu ruku vrlo bizarnom videu, u čijoj pozadini je muzika na klaviru, glavna zvijezda je djevojka u crnom kupaćem kostimu.

Na početku snimka ona pliva u bazenu i traži da je nahrane, da bi u naknadnim scenama sjedila uz bazen, jela sendviče i igrala se hula hopom. No, nakon što je je djevojka "provela godinu dana" debljajući se pokraj tog bazena u jednom trenutku skoči u vodu i u vazduhu se pretvori u jegulju te kaže veselo "doviđenja" prije nego otpliva dalje.  

Istovremeno muški narator objašnjava kako se se zakleo da će je "njegovati i hraniti s pažnjom". Na ekranu potom vidimo komade jegulje kako se prže na gradelama, a spot završava rečenicom "Mi se zaista brinemo za naše jegulje".

Reklamu su ubrzo svi napali zbog perverzije ("izgleda kao otmica djevojke" - rekli su neki komentatori), a grad je bio prisiljen povući je s televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije