Zanimljivosti

Kad će taj vikend za omiljene rituale

Kad će taj vikend za omiljene rituale
Kad će taj vikend za omiljene rituale

Poslije radne sedmice mnogi jedva čekaju vikend da se malo odmore i uživaju u aktivnostima koje obožavaju ili se posvete hobiju.

Slobodno vrijeme uglavnom provode na dva načina -  pasivno i aktivno. Pasivno obično uključuje gledanje televizije, čitanje knjiga, izlaske s prijateljima u kafić i slično. Aktivno provođenje slobodnog vremena najčešće je vezano uz bavljenje sportom, različite hobije i slično.

Izuzetak nisu ni poznate ličnosti, sportisti, voditelji, pjevači koji kad ne rade tokom vikenda uživaju u onim dragim aktivnostima koje ih posebno usrećuju i opuštaju. Neki od njih su nam otkrili svoje rituale u slobodnim trenucima.

Vanja Mišić, pop pjevačica iz Banjaluke, koja je ovih dana u fokusu javnosti zbog singla "Prstima", ističe da oni u porodici već godinu i po imaju bebu, pa je igranje s njom omiljena zabava svima.

"Sa bebom Ivom smo kolektivno podjetinjili. Takođe, svaki slobodan trenutak koristim da vozim bicikl, napravim ručak, ali i da radim na muzici", kazala nam je Vanja.

Sportista Boris Raspudić, fudbaler banjalučkog Borca, ističe da u slobodno vrijeme voli da šeta, vozi bicikl i obožava prirodu.

"Slobodno vrijeme provodim sa porodicom i društvom, a ako je u pitanju ljeto, onda sam negdje pored vode", kaže ovaj fudbaler Borca.

Danijel Dakić, voditelj na RTRS-u, zastupa stav da javne ličnosti treba da dio slobodnog vremena posvete pružanju javne podrške i saradnjom sa organizacijama kojima treba takva podrška.

"Ambasador sam udruženja "Budimo ljudi" pa često pomažem na različite načine i po potrebi. Takođe, aktivno se bavim promocijom urbane kulture jer sam uključen u kampanjama Exit i FreshWave festivala.

Rado se odazivam i dajem podršku kulturnim institucijama pa sam se tako našao i u kampanji biblioteke 'Njegujmo srpski jezik'", naveo je Dakić.

U svim tim akivnostima ulovi se vremena za porodicu i prijatelje pa su roštilji i odlazak na kafu njegovi najdraži rituali.

Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, kaže da svaki slobodan momenat koristi da provede sa najbližima, sa sinom i suprugom.

" Uglavnom boravimo u prirodi, nemam poseban hobi, osim kada imam vremena volim da pogledam film ili utakmicu", kaže Klokić i dodaje da je druženje sa prijateljima obavezno.

Miljka Brđanin, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, kaže da su joj omiljeni rituali kafa i čitanje novina u pidžami.

"U posljednje vrijeme redovno vježbam i treniram, a takođe volim da šetam po prirodi, da obilazim sela i planine", kaže Miljka.

Omiljeno joj je da sa sinom, koji je u pubertetu, gleda seriju "Državni posao".

"Slobodno vrijeme posvetim i ljudima koje volim, sebi i svakako da uživam", istakla je ova glumica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije