Zanimljivosti

"Prestara sam ja za ovo": Prabaka osvojila 50 miliona $

"Prestara sam ja za ovo": Prabaka osvojila 50 miliona $
"Prestara sam ja za ovo": Prabaka osvojila 50 miliona $

Žena iz malog sela Irma u Alberti u Kanadi, 80-godišnja Luis Olsen, dobitnica je 50 miliona dolara na lutriji, piše “Gardijan“.

Kako navode, tek je u šezdestim, kada da se uselila u novu kuću u malom kanadskom selu u Alberti, osjetila kako je živjeti negdje gdje ima kanalizacija.

"Mislila sam da je to raj, imala sam i vodu i telefon“, kaže ona.

Zbog svega toga kada je ranije ovog mjeseca saznala da je na lutriji osvojila 50 miliona dolara ponestalo joj je ideja šta će da uradi sa njima.

„Biće za moju porodicu, mogu mnogo da im pomognem. Za mene... Prestara sam ja za ovo. Voljela bih da sam osvojila ovo prije 20 ili 30 godina“, navodi Olsenova.

Činjenicu da je postala milionerka ova prabaka saznala je tokom kupovine namirnica u lokalnom supermarketu. Na kratko je zastala da provjeri svoj listić u mašini koja za to služi. Mislila je da je osvojila 15 dolara.

„Izvukla sam listić, vratila ga unutra. Izgledalo je kao 500 dolara. Pitala sam radnicu, rekla sam joj da mašina nešto ne radi dobro“, kaže ona.

Radnica joj je prišla da pomogne.

„Ne, upravo ste osvojili 50 miliona dolara“, rekla joj je.

Kako navodi, zanijemila je, počela da se trese, uzela svoje stvari i otišla.

„Gardijan“ tu piše da se vest da je Luis Olsen osvojila tolike pare brzo proširila po malom selu Irma u kojem živi oko 450 ljudi.

„Izbjegla sam medije“, navodi ona uz osmijeh dok opisuje kako su televizijske ekipe došle u selo i ispitivale mještane o dobitniku na lutriji: „Nisu ništa rekli pa sam mogla da neopaženo pobjegnem iz kuće“.

Ima troje djece, devetoro unučadi i osmoro praunučadi. Prije svega će, kako kaže, njima pomoći novcem koji je dobila. Za nju je, kaže, kasno.

„Muzla sam krave ne znam ni ja koliko godina rukama, onda smo tek dobili mašinu koja to radi. Muzli smo krave oko 25 godina. Imali smo gomilu svinja, stoke, kokoške, ćurke, sve, ali i smo i vredno radili“, navodi Olsenova.

Ipak, ističe da bi od dobijenog novca mogla da zamijeni njen automobil koji je star 11 godina. Osim toga, kaže da se ništa neće promijeniti.

„Novac mi ne znači nešto mnogo. Imala sam svoja teška vremena“, kaže i uz osmijeh dodaje: „Možda ne više“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije