Zanimljivosti

Škotski biciklista u Dubaiju kao u BMX parku

Škotski biciklista u Dubaiju kao u BMX parku
Foto: N.N. | Škotski biciklista u Dubaiju kao u BMX parku

Nakon što je na biciklu iskočio iz helikoptera na krov čuvenog hotela Burj Al Arab u Dubaiju, škotski BMX vozač Kris Kajl je nastavio ludu vožnju čudesnim gradom u pustinji.

U svom novom videu, škotska BMX zvijezda Kris Kajl pretvara Dubai u svoje igralište iz snova, istražujući grad na biciklu i izvodeći vratolomne trikove na njegovim najpoznatijim znamenitostima.

Na početku videa, Kajle na biciklu iskače iz helikoptera i prizemljuje se četiri metra niže na heliodrom najluksuznijeg svjetskog hotela, Burj Al Araba. Zatim nastavlja vožnju, obilazeći znamenitosti Dubaija: između ostalog, vozi se kroz Zlatni suk, po vodenim toboganima u akvaparkovima Wild Wadi i Laguna, ispred Dubai Framea, te u najvećem neboderu na svijetu, tornju Burj Khalifa.

Kako kaže, snimanje scene iskakanja iz helikoptera bilo je "apsolutno zastrašujuće", i u njemu nije baš uživao, jer se boji visine.

"Čitavu prošlu godinu sam bio uzbuđen, ali sam se i malo pribojavao. Bojim se visine, što nije nešto što mnogo ljudi zna o meni, ali, kako sam čekao cijelu godinu, psihički sam se pripremio“, kaže 27-godišnjak.

"Prije polijetanja, i u helikopteru, ponavljao sam sebi: 'Učiniću to. Bez obzira na sve, definitivno ću to učiniti.'“

Nekoliko visokih tačaka se dotakao i dok je vozio po vodenim toboganima, ali to je, kako kaže, bilo ostvarenje sna: "Dubai ima najbolje akvaparkove na svijetu, tako da je to bila apsolutna čast.“

Škot, koji nikad ranije nije bio u Dubaiju, grad je opisao kao "nevjerovatan".

"Nisam znao šta da očekujem“, priznao je, "svi su bili jako ljubazni i već jedva čekam da ponovo dođem. Tamo imaju sve, i sve je najbolje. To je prelijepo, prelijepo mjesto."

Sve u svemu, Kajl kaže da ga je ovaj projekat ojačao.

"Znao sam u šta se upuštam, tako da sam se mogao psihički pripremiti. Ako kažem da ću nešto uraditi, uradiću to. Mislim da me ovaj projekat mentalno ojačao, i jedva čekam da radim nove, još veće projekte. Stalno razmišljam o tome šta je sljedeće."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije