Zanimljivosti

Vladar Dubaija ujutro zatekao prazne kancelarije pa podijelio otkaze

Vladar Dubaija ujutro zatekao prazne kancelarije pa podijelio otkaze
Vladar Dubaija ujutro zatekao prazne kancelarije pa podijelio otkaze

Vladar arapskog emirata Dubaija prošle je nedjelje nenajavljeno došao u inspekciju u kancelarije javnih službi gdje je zatekao samo prazne radne stolove, nakon čega je devet visokih službenika dobilo otkaz

Šeik Mohammed bin Rashid svoju je inspekcijsku turu započeo u 7.30 ujutro te je očekivao da će zaposlene naći na svojim radnim mjestima budući da je nedjelja u Emiratima radni dan. Video koji je na Twitteru objavio vladin odsjek za medije pokazuje kako je u tom trenu šeik bio jedini čovjek u kancelarijama.

Kako pišu lokalne Gulf News novine, Šeik Mohammed poznat je po svojim ranojutarnjim inspekcijama kako bi "osigurao da vladine službe budu u skladu sa svjetski priznatim standardima".

Vladin odsjek za medije u Dubaiju nije objavio imena šefova koji nisu bili na poslu dok je šeik šetao njihovim pustim kancelarijama, ali je objavljeno da su zbog ležernog odnosa prema poslu njih čak devetorica dobila momentalni otkaz.

Druga “inspekcija” koju je obavio toga dana prošla je puno uspješnije. Svi službenici zaposleni u imigrantskom uredu međunarodnog aerodroma Dubai bili su na poslu, objavila je Al-Arabiya TV.

(NN, rts)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije