Scena

El Čapo moli vlasti da mu ispune jednu neobičnu želju u zatvoru

El Čapo moli vlasti da mu ispune jednu neobičnu želju u zatvoru
Foto: Arhiva | El Čapo moli vlasti da mu ispune jednu neobičnu želju u zatvoru

Jedan od najvećih narko-dilera svih vremena El Čapo se u zatvoru posvetio religiji.

Advokat šezdesetogodišnjeg Hoakina Guzmana, poznatijeg kao El Čapo izjavio je da njegov klijent želi da ga posjeti "religiozna osoba koja govori njegov jezik, radije nego strani“ .

El Čapo je dobio spisak crkvenih lica kako bi što bolje odabrao osobu sa kojom će razgovarati, a naručena mu je i Biblija.

Jedan od najvećih narko-dilera se nalazi u Metropolitan zatvoru na Menhetnu, a njegov advokat se mjesecima žali na uslove u kojima boravi. Kako kaže, posljednjih devet mjeseci je bilo izolovan, a njegova supruga nije mogla da ga posjećuje. Jedino ko je nakratko uspio da ga vidi bila je njegova sestra, ali je njena viza već u sljedećem navratu bila poništena.

Nadležni u zatvoru kažu da su mu dozvoljeni pozivi sa bliskim članovima porodice čija imena i brojeve telefona imaju i vlasti, a Guzman je bio taj koji je odbio da im da listu bliskih osoba sa kojima želi da komunicira. Mjesečno obavi dva petnaestominutna ili jedan tridesetominutni poziv.

Nedavno je predloženo i da se Guzman sastaje sa advokatima u prostoriji koja nema pleksiglas, ali sudija Brajan Kogan još uvijek mora da razmotri tu ideju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije