Muzika

Nebojša Malešević u trci za najljepšeg muškarca svijeta

Nebojša Malešević u trci za najljepšeg muškarca svijeta
Nebojša Malešević u trci za najljepšeg muškarca svijeta

Banjalučanin Nebojša Malešević, koji je 2002. godine proglašen najljepšim muškarcem Bosne i Hercegovine, danas putuje na kinesko ostrvo Hainan u grad Sania, gdje će 31. marta predstavljati našu zemlju na Svjetskom izboru mistera svijeta.

Uoči puta priznao je da nema tremu, te da se nada da će se plasirati u finale ovog prestižnog takmičenja koje se održava svake četvrte godine.

`Raspitao sam se o gradu. To je lijep turistički i tropski grad. Priprema za takmičenje će trajati 23 dana. U okviru ovog takmičenja biće izabrani misteri sporta, talenta... Imaćemo izlete. Tokom priprema posjetit ćemo budističke hramove, što me posebno raduje`, kazao je Nebojša.

NN: S obzirom na to da će u okviru takmičenja biti nekoliko izbora, kao što ste rekli, biće izabran mister talenta ili sporta, da li ćete se okušati i u tim kategorijama?

MALEŠEVIĆ: Naravno. Mislim da ću se okušati u svim kategorijama. Dugo sam se bavio sportom, trenirao sam košarku. Što se tiče izbora talenta, dobro pjevam. U toj oblasti mnogo mi je pomogao Amel Ćurić, koji je moj dobar prijatelj. Kad je Amel Ćurić u Banjaluci, ja sam njegov domaćin.

NN: Na ovogodišnjem takmičenju za titulu mistera svijeta takmičit će se 80 muškaraca iz cijelog svijeta. Ko je Vaš favorit?

MALEŠEVIĆ: Momci su zaista prelijepi. Mister Paname je moj favorit. Ima latinoameričke crte lica, plave oči i taman ten.

NN: Imali ste mnogo finansijskih problema pred put u Kinu?

MALEŠEVIĆ: Svjetska direkcija nam je relativno kasno poslala poziv za učešće. Taj poziv sam primio 15. februara ove godine. Dakle, imao sam oko tri sedmice da izganjam sponzore. Trebalo je da nađem novac za povratnu avionsku kartu, boravak u Kini i garderobu. Da, bilo je komplikacija. Međutim, na kraju je sve bilo pozitivno. Imam povratnu avionsku kartu, odjeću i džeparac. Pomogli su mi grad Banjaluka, opština Laktaši, te grad Gradiška.

NN: Vi ste 2002. godine proglašeni misterom Bosne i Hercegovine. Šta Vas je ponukalo da se prijavite i na kraju učestvujete na ovom takmičenju?

MALEŠEVIĆ: Prijavio sam se na takmičenje zbog druženja s lijepim djevojkama i pripremama koje su tada bile organizovane na moru.

NN: Student ste druge godine Arhitektonskog fakulteta u Banjaluci. Kako napreduje studij?

MALEŠEVIĆ: Malo sam stao, ali namjeravam da ga završim. Takođe ću početi da radim na Alternativnoj televiziji u Banjaluci. To će biti moj povratak na ovu televizuju. Nakon izbora vodit ću kolažnu emisiju nedjeljom popodne, ali moj prioritet je fakultet. Arhitektura je perspektivan posao, pogotovo u BiH. Danas su takva vremena da čovjek ne može da se bavi poslom koji voli, već da razmišlja o finansijama.

NN: Šta je onda Vaša prva ljubav?

MALEŠEVIĆ: Sport. Međutim, rizično je bilo upuštati se u košarku. Profesionalno sam se bavio ovim sportom. Međutim, upisom na fakultet postavio sam sebi novi prioritet, životni cilj. Manekenstvo je mač s dvije oštrice. Manekenstvo je posao koji se može raditi nekoliko godina. Uostalom, majka mi uvijek prigovara kako ne učim, kao da me manekenstvo odvlači na drugu stranu. Imam sestru i nije mi lako s dvije žene da izađem na kraj.

NN: Kako Vaša djevojka gleda na Vaše učešće na svjetskom takmičenju?

MALEŠEVIĆ: Njeno mišljenje je pozitivno. Podržava me.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije