Gadgets

Amazon prvi put isporučio paket vazdušnim putem

Amazon prvi put isporučio paket vazdušnim putem
Amazon prvi put isporučio paket vazdušnim putem

Prije nekoliko godina kada je Amazon prvi put objavio da želi u svoju ponudu uvrstiti dostavu robe dronovima nismo bili sigurni radi li se o šali, ali nakon što su započeli ozbiljna testiranja u Velikoj Britaniji i SAD-u, postalo je jasno da se zaista rađa jedna nova usluga koja će biti dostupna korisnicima koji žive u relativnoj blizini skladišnih prostora jednog od najvećih svjetskih internet prodavnica.

Kako bi Bezos i ekipa pokazali da se nalaze vrlo blizu ostvarivanju tog cilja, na konferenciji MARS koja se održavala na Floridi, demonstrirali su dostavu dronom koji je donio Amazonov paket nakon nekih 16 minuta leta, kao što možete da vidite u ovom videu.

Ako vas zanima o kakvoj se pošiljci radilo, dron je ljudima koji su uživali na suncem okupanom travnjaku donio kremu za sunčanje. Ovime Bezos i ekipa poručuju da je s njihove strane sve spremno za novi leteći servis dostave robe, pa sada još samo moraju pričekati dozvolu američke regulatorne agencije za civilno letenje FAA koja još uvijek radi na donošenju zakona i detaljnih pravila za ovakav tip komercijalnog vazdušnog saobraćaja.

(NN, vidi.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije