Gadgets

Android na vrhu po broju aplikacija

Android na vrhu po broju aplikacija
Android na vrhu po broju aplikacija

Broj Android aplikacija na Google Play marketu porastao je za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, i prvi put je po broju pretekao Apple-ov App Store.

Najnoviji podaci dolazi od appFigures, analitičke kompanije koja prikuplja podatke od velikog broja aplikacija.

Izvještaj je istakao da su tri prodavnice aplikacija (Android, iOS i Amazon AppStore) zabilježile veliki porast u broju aplikacija, ali je Google-ova ipak najnaprednija.

''Interesantno je da iako App Store nastavlja da raste zadovoljavajućom brzinom, Google Play se ipak jače i brže razvija. U 2014. godini se broj aplikacija na Google Play-u udvostručio'', napisala je kompanija.

Google Play ima 300.000 aplikacija više od AppStore-a, što je nekih 17 odsto razlike. Postoji nekoliko razloga zbog kojih je Google zabilježio ovako drastičan porast.

Android drži najveći dio globalnog tržišta, pa je očekivano da veliki broj developera privlači ova platforma. Google takođe olakšava posao u samom procesu kreiranja i postavke aplikacija na market, pa programeri ne trebaju dugo da čekaju kako bi ona prošla fazu odobrenja i postala dostupna korisnicima, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije