Gadgets

"BL Dog Friendly" za ugodniji boravak

"BL Dog Friendly" za ugodniji boravak
"BL Dog Friendly" za ugodniji boravak

"BL Dog Friendly" aplikacija za android uređaje, koja za cilj ima ugodniji boravak turista koji grad na Vrbasu posjete sa svojim ljubimcima, prva je ovakvog tipa u RS.

Njen tvorac Miroslav Jagodić je i pobijedio na nedavnom "M:telovom" takmičenju "App Builder liga" za najbolje aplikacije za mobilne uređaje.

Jagodić kaže da je ideju za izradu ove aplikacije dobio sasvim slučajno prilikom razgovora sa sestrom koja ga je posjetila iz inostranstva.

"Tokom sestrine posjete šetali smo gradom i ona me pitala gdje možemo popiti kafu sa kućnim ljubimcem. Tada sam shvatio da ne znam šta da joj odgovorim. Poslije dugo razmišljanja i istraživanja uvidio sam da u gradu ne postoji nikakav izvor informacija koji bi turistima, ali i građanima to otkrio. Tako se i rodila ideja za ovu aplikaciju", kazao je Jagodić.

Pojasnio je da aplikacija sadrži podatke o hotelima i hostelima koji primaju ljubimce, stazama za šetnju i prostorima za rekreaciju, "Pet Friendly" kafićima i drugim ugostiteljskim objektima, veterinarskim ordinacijama, uslugama prevoza za ljubimce, te prodavnicama hrane i opreme i udruženjima za zaštitu.

"S ovom aplikacijom želim da pomognem turistima i građanima da se informišu o aktivnostima i stvarima koje su im neophodne u svakodnevnom životu, te da izbjegnu neugodnosti na koje nailaze kad su u društvu sa svojim ljubimcem", istakao je Jagodić.

Naglasio je da je reakcija ljudi vrlo pozitivna, što je, kako kaže, na neki način i očekivao.

"Preuzimanje aplikacije veoma dobro ide. Za mjesec dana skinuta je oko 150 puta. Pozvao bih sugrađane da me kontaktiraju i daju svoje sugestije i prijedloge kako bismo aplikaciju što više unaprijedili i imali koristi od nje", rekao je Jagodić.

Građani zadovoljni sadržajima  

Jelena Savić, vlasnica psa, kaže da je na svoj android telefon skinula aplikaciju i da je zadovoljna sadržajima koje ima u ponudi.

"Za dosta kafića nisam uopšte znala da su 'Pet Friendly' dok nisam vidjela u aplikaciji, a takođe sam saznala i za neka fina mjesta za šetnju", rekla je Savićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije