Gadgets

Bežično punjenje za iPhone 8 će zahtijevati dodatni pribor

Bežično punjenje za iPhone 8 će zahtijevati dodatni pribor
Bežično punjenje za iPhone 8 će zahtijevati dodatni pribor

Već duže vremena glasine govore da će predstojeći iPhone 8 telefon konačno donijeti mogućnosti bežičnog punjenja, a sada nam novi izveštaj baca nešto više svjetla na ovu temu. Kako se poručuje, nova generacija iPhone telefona će zahtijevati dodatni pribor za bežično punjenje. Takođe se u istom izvještaju tvrdi da iPhone 8 neće doći sa Lightning-to-3.5mm adapterom za slušalice.

Pribor za bežično punjenje bi mogao da bude baziran na tehnologiji kineske kompanije Luxshare, a za tu kompaniju se vjerovalo da već isporučuje pojedine dijelove za bežični punjač koji je dolazio uz Apple Watch. To nam nagovještava da bi Apple mogao da posegne za bežičnim punjenjem baziranim na kontaktu.

Lightning-to-3.5mm adapter koji je bio objavljen uz iPhone 7 telefon sada će biti odbačen jer se smatra da je Apple dao dovoljno vremena korisnicima da se prilagode novoj situaciji. Iako su USB Type-C portovi sada dostupni na MacBook i novim MacBook Pro laptopovima, ne bi trebalo očekivati da Apple uključi i Lightning-to-USB-C adapter u kutiji novog telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije