Gadgets

Dijelovi za iPhone X od 999 dolara Apple koštaju 358 dolara

Dijelovi za iPhone X od 999 dolara Apple koštaju 358 dolara
Foto: Ilustracija | Dijelovi za iPhone X od 999 dolara Apple koštaju 358 dolar

Kompanije moraju da ostvare profit na svojim najnovijim proizvodima i nema sumnje da ćete za svoj željeni uređaj platiti mnogo više nego što je kompaniju koštala njegova proizvodnja. Prema svemu sudeći, Apple na svom iPhone X modelu ostvaruje prilično dobru zaradu.

Kompanija TechInsights je obavila malo istraživanje koje otkriva da najnoviji Apple iPhone X, koji u prodaji košta 999 dolara za 64GB model i 1149 dolara za 256GB model, zapravo kompaniju košta samo 357,50 dolara kada su dijelovi u pitanju. Profitna marža ovde iznosi 64 procenta. Slično je i za iPhone 8, koji ima maržu do 59%. Pomenute brojke se odnose samo na cijenu dijelova, a ne i na istraživanje i razvoj, marketing i druge parametre.

TechInsights ističe da cijena 5.8-inčnog OLED ekrana i povezanih delova za iPhone X iznosi 65,50 dolara. S druge strane LCD ekran iPhone 8 modela ima cijenu od oko 36 dolara. Apple iPhone X koristi i kućište od nerđajućeg čelika, čija je cijena oko 36 dolara, dok iPhone 8 koristi aluminijumsko kućište od 21,50 dolara.

Apple za sada nije komentarisao navode TechInsightsa.

(Neowin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije