Gadgets

Facebook sprema dva pametna zvučnika?

Facebook sprema dva pametna zvučnika?
Foto: N.N. | Facebook sprema dva pametna zvučnika?

Pametni zvučnici su novi trend u svijetu potrošačke tehnike. Kategoriju je kreirao i popularizovao Amazon, koji je 2015. godine predstavio Amazon Echo. Sistem se sastoji od zvučnika i virtuelnog asistenta, a može se koristiti za kontrolu pametnih aparata u kući, reprodukciju muzike, slanje poruka, prikaz sportskih rezultata, slušanje vijesti i drugo.

Sada izgleda da na tržište pametnih zvučnika planira da se ubaci i Facebook. Najnovije glasine sugerišu da kompanija testira dva pametna zvučnika, kodnih imena Aloha i Fiona. Prema nedavno objavljenom izvještaju, oba modela će imati 15-inčni ekran, koji će korisnicima omogućiti da sa rodbinom i prijateljima komuniciraju preko video chata. Panel će kreirati LG Display, a oba zvučnika će sastaviti Pegatron.

Facebook je potpisao ugovore sa kompanijama Sony i Universal Music kako bi obezbijedio sadržaj za pametne zvučnike.

Prema navodima industrijskih izvora, model kodnog imena Aloha će se u maloprodaji naći pod nazivom Portal i imaće više funkcija za društvene mreže nego model sa kodnim imenom Fiona. Aloha će nuditi i opciju prepoznavanja lica.

Zvučnici su prvobitno bili planirani za objavu u maju, ali su odloženi za jul. Nema informacija o tome koji će virtuelni asistent biti implementiran u Facebookove pametne zvučnike.

(PhoneArena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije