Gadgets

Google eksperimentiše s novom formom e-knjiga

Google eksperimentiše s novom formom e-knjiga
Google eksperimentiše s novom formom e-knjiga

Google želi da čitanje e-knjiga učini znatno zanimljivijim iskustvom.

Svi koji su ikada čitali e-knjige na svojim tabletima, pametnim telefonima i e-readerima, znaju da se u osnovi radi o portovanju sadržaja s papira na ekran, ali Google smatra kako bi se na tom polju moglo učiniti puno više, i korisnicima pružiti vizuelne i interaktivne blagodati kakve nude web stranice i digitalni časopisi.

Oni su zato pokrenuli eksperimentalnu knjižaru, odnosno uslugu pod nazivom Editions At Play, koja e-knjige obogaćuje sadržajima koji se ne mogu štampati na papir.

Jedan od primjera novog pristupa je knjiga Reifa Larsena Entrances & Exits, koja priče smiješta unutar lokacija Google Street Viewa koje možete istraživati, dok druge otvaraju "portale" prepune filmova, animacija i zvuka, ili vam omogućuju praćenje sadržaja iz dvije perspektive unutar iste priče.

Čini nam se da ovakve knjige predstavljaju dobar način da natjerate ljude, posebno mlađu populaciju na čitanje knjiga, jer generaciji odrasloj na internetu i sažecima lektira, listanje stranica nije previše omiljena zabava, pa makar se radilo o e-stranicama.

(NN, vidi.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije