Gadgets

Napravili mobitel od "tekućeg metala"

Napravili mobitel od "tekućeg metala"
Napravili mobitel od "tekućeg metala"

Atraktivni Turing Phone izrađen je od nove legure koja je izuzeto čvrsta, nudi senzor otiska prsta i napredne bezbjedonosne postavke, ali ima i izuzetno visoku cijenu

Izgleda kao gadget iz nekog SF filma, ali Turing Phone novi je mobilni telefon koji će se moći naručiti od kraja jula, prenosi 24 sata.

Predstavila ga je kompanija Turing Robotics Industries i navode kako je ovo prvi telefon od 'tekućeg metala' liquidmorphiuma, nove legure koja je čvršća od čelika ili titanija.

Telefon dolazi s Androidom 5.1 i Turing sistemom. Pogoni ga četverojezgreni procesor na 2,5 GHz s 3 GB radne te 16/64/128 GB interne memorije. Njegov 5,5-inčni ekran ima Full HD rezoluciju, a kamere snimaju fotografije od 8 i 13 megapiksela. Ugrađena baterija nudi 3000 mAh.

Usporedimo li ovo s trenutnim top modelima na tržištu, specifikacije su nešto slabije, no zato telefon ima i niz drugih prednosti. Uz čvrsti metal, tu je senzor otiska prsta koji je smješten na rubu uređaja, za razliku od konkurentnih telefona.

Nema microUSB za punjenje, već se puni preko magnetskog punjača. Vodootporan je i to do 30 metara. Još jedna velika prednost mu je i bezbjednost, a iz kompanije navode da koristi sistem za autentikaciju koji kreira 'zaštićenu komunikacijsku mrežu' koja je izolovana od spoljnih napada, što bi trebalo omogućiti da bez straha dijelimo osjetljive podatke.

Telefon će se moći naručiti od 31. jula i to po cijenama od 610 dolara (16 GB), 740 dolara (64 GB) i 870 dolara (128 GB), piše Mashable.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije