Gadgets

Ovo je telefon koji izgleda kao računar

 Ovo je telefon koji izgleda kao računar
Ovo je telefon koji izgleda kao računar

Naime, Majkrosoft detaljnije pokazuje kako će funkcionisati opcija Continuum uz koju ćemo moći mobilni da spojimo sa većim ekranom i da ga koristimo kao PC.

Majkrosoftove nove Lumije biće prilično svestrani mobilni telefoni, a jedna od najzanimljivijih opcija je Continuum koja će omogućiti da ih spojimo na monitor ili televizor i nastavimo da koristimo baš kao i računar.

Da bi u mobilnoj verziji Windowsa 10 koristili Continuum trebaće nam i maleni dodatak preko kojeg će se mobilni spajati s drugim uređajima, a Majkrosoft je sada objavio i više detalja o tome kako će izgledati i kad ćemo to koristiti. Međutim, sada su otkrili i da ćemo se na drugi ekran moći spojiti bežično, što će praktičnost cele ideje podići na viši nivo.

Korisnici spajaju telefon na Display Dock na koji su spojeni tastatura, miš i monitor, a dok recimo radimo u PowerPointu u isto vrijeme može se koristiti i telefon. Lumije 950 i 950XL bežično će se moći povezati preko Miracasta s drugim ekranima koji to podržavaju, a dok smo spojeni s monitorom ili televizorom, ekran telefona može nam poslužiti kao touchpad.

Važno je naglasiti da Continuum radi samo sa Windows aplikacijama i na njemu neće moći da se pokreće klasični desktop softver.

(NN/svet.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije