Gadgets

Pepsi pokreće i liniju mobilnih telefona - P1 (VIDEO)

Pepsi pokreće i liniju mobilnih telefona - P1 (VIDEO)
Pepsi pokreće i liniju mobilnih telefona - P1 (VIDEO)

Prije nekoliko mejseci šuškalo se o tome da će Pepsi pokrenuti liniju pametnih telefona, a glasine su se pokazale istinitima. P1 smartphone već se može kupiti

Danas ima toliko puno proizvođača pametnih mobitela da ih garant ne znate nabrojati sve. Sada se, pak, u smartphone utrku ubacio i neočekivani igrač - Pepsi. Ovaj proizvođač pića sada ima i telefon - P1 sa 5.5 inčnim ekranom, skenerom otiska prsta i 13 megapikselnom kamerom.

Dizajnom podsjeća na iPhone 5, a proizvodi ga kineska kompanija Shenzen Scooby Communications Equipment, a uređaj se prodaje preko crowdfunding kampanje u Kini i zasad ga je moguće kupiti samo u Kini.

Početna cijena za prve kupce bila je samo 78 dolara i prvi kontingent uređaja je već rasprodat. Postoje i P1 modeli od 110 dolara te od 150 dolara.

Ako kampanja prikupljanja investicija bude uspješna, mobilni će krenuti u serijsku proizvodnju i tad će cijena biti 200 dolara. Taj model će takođe imati 5.5 inčni ekran HD rezolucije, moći će primiti dvije SIM kartice, a pogoniće ga osmojezgreni procesor MT6592 na operativnom sistemu Dido (baziran na Androidovom Lollipopu).
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije