Gadgets

Samsung proširio portfolio pametnih satova

Samsung proširio portfolio pametnih satova
Samsung proširio portfolio pametnih satova

SAN FRANCISKO - Samsung Electroniks predstavio je danas "Samsung Gear Live", pametni sat koji koristi Android Wear operativni sistem, i koji korisnicima omogućava pristup najvažnijim informacijama u svakom trenutku.

"Predstavljanjem novog Gear Livea korisnicima želimo da omogućimo još veći izbor jednostavnih i intuitivnih pametnih satova", izjavio je Džej Kej Šin (JK Shin), predsjednik "IT & Mobile Communications", dijela kompanije "Samsung Electronics", navodi se u saopštenju "Samsunga".

On je dodao da su kroz dugogodišnju saradnju s "Googleom" uspješno objedinili mogućnosti Android Wear operativnog sistema u Gear Live.

"Siguran sam da ćemo, kroz nastavak saradnje sa 'Googleom', proširiti tržište pametnih nosivih uređaja i pozitivno uticati na živote naših korisnika", rekao je on.

"Pametni satovi koji koriste Android Wear operativni sistem omogućavaju korisnicima pristup informacijama u bilo kom trenutku", rekao je viši potpredsjednik za Android, Chrome i aplikacije, Sundar Pićai.

Elegantan dizajn i inovativne funkcije, uz Super Amoled ekran, pružaju izuzetno korisničko iskustvo, a uređaj nudi jednostavno prilagođavanje interfejsa uz aktivaciju dodirom prsta, kao i IP67 zaštitu od prašine i vlage, navodi se u saopštenju.

Korisnici su u mogućnosti da narukvicu promijene u vlastitom stilu i prilagode trenutnom raspoloženju, dok je uređaj opremljen i senzorom otkucaja srca i mnoštvom aplikacija koje brinu o zdravlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije