Gadgets

Sedam stvari koje možete uraditi sa svojim telefonom

Sedam stvari koje možete uraditi sa svojim telefonom
Foto: Ilustracija | Sedam stvari koje možete uraditi sa svojim telefonom
N.N.

Pametni telefoni uveliko su zamijenili veliki broj uređaja koje smo nekad koristili.

Ipak, taj broj neprestano se povećava zahvaljujući inovativnim aplikacijama. Predstavljamo vam nekoliko načina da svoj smartfon upotrijebite u praktične svrhe:

7. Mjerenje udaljenosti

Preuređenje doma ili kancelarije može da bude vrlo zahtjevno. Da bi novi ormar stao gdje treba, prethodno sve morate dobro premjeriti. Ako pri ruci nemate metar, preuzmite ovu aplikaciju i izmjerite sve što treba koristeći kameru svog smartfona.

6. Provjerite u kakvom su stanju baterije vašeg daljinskog upravljača

Uključite pametni telefon i pokrenite aplikaciju za kameru. Potom uzmite daljinski upravljač, usmjerite ga prema kameri telefona i pritisnite bilo koje dugme. Ako na vrhu daljinskog upravljača vidite crveno ili roze svjetlo dok ga posmatrate na ekranu vašeg telefona, to znači da infracrveni signal radi kako treba. Ukoliko i dalje imate problema s daljinskim, vjerovatno treba da zamijenite baterije.

5. Upravljajte smartfonom bez dodirivanja

Ova aplikacija omogućiće vam upravljanje telefonom gestikulacijom u situacijama kad nije poželjno da ga dirate. Recimo, dok kuvate ili mijenjate svećice u automobilu. Postoje verzije za Android i iOS.

4. Vozite sigurnije

Ukoliko vozite noću i želite da zadržate pogled na putu, ova aplikacija će vam biti korisna. Postavite pametni telefon na komandnu tablu, u postavkama prilagodite nivo osvjetljenja kako biste sve mogli dobro da vidite i dobićete sve informacije - brzinu vožnje i mapu podržanu GPS-om.

3. Šaljite SMS-ove s računara

Baterija vašeg telefona je ispustila dušu prije nego što ste stigli da pošaljete važan SMS? Evo aplikacije koja vam može pomoći. Ona, naime, sinhronizuje vaš pametni telefon i PC ili tablet računar i pruža mogućnost slanja SMS-ova i MMS-ova e-poštom.

Sve poruke povezane s vašim brojem telefona pojaviće se na ekranu vašeg računara, a moći ćete da ih nađete i u smartfonu.

2. Donosite bolje odluke

Umjesto što se satima premišljate da li ćete dragu osobu odvesti u kineski ili italijanski restoran, prepustite to ovoj aplikaciji za Android. Postavite joj uslove, saopštite želje i pustite da odabere umjesto vas. Aplikacija Decision Crafting nema izdanje za iPhone, ali postoji slična aplikacija koju Apple-ovci mogu da koriste.

1. Budite sigurniji

Ne osjećate se prijatno kad se vaša tinejdžerka ili školarac vraćaju sami noću kući? Ova će aplikacija će ne samo poslati poziv u pomoć kontaktima za hitne slučajeve, već će i snimiti video i audio zapis, pratiti lokaciju GPS-om i postaviti odbrojavanje po čijem će isteku - ukoliko ga ne isključite prije - automatski biti poslat poziv u pomoć.

Ali to nije sve...

Želite da prikažete video tokom važnog poslovnog sastanka ili podijeliti slike s ljetovanja s vašom bakom? U tome će vam pomoći screen mirroring aplikacija.

Dovoljno je da je instalirate kako biste mogli da reprodukujete video, muziku, fotografije, pa čak i video igre direktno sa smartfona, bez USB kabla. Dostupna su izdanja za Android i iOS.

(tportal.hr, Brightside)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije