Gadgets

Selfi cipele

Selfi cipele
Selfi cipele

Popularnost pomagala za selfije narasla je toliko brzo da su ih počeli zabranjivati u muzejima pa čak i na festivalima nazivajući ih „pomagalima narcizma“.

Ipak, američki brend za cipele imenom Miz Mooz nije dugo čekao kako bi odgovorio ovim urnebesnim proizvodom jer, šta će nam štapovi kad imamo noge, piše Avaz.

Način korištenja je jednostavam - dio cipela oko prstiju napravljen je kako biste svoj telefon mogli staviti u cipelu i, uz nešto više gipkosti, napravili selfi, ali to nije sve! Kako bi stvar bila još praktičnija, sliku ćete okinuti nožnim palcem.

Zanemarimo li na trenutak činjenicu da kupovina ovih cipela nije različita od kupovine jednosmjerne karte za ludnicu, primijetili smo nekoliko mana:

Kako biste okinuli savršen selfi, potrebno vam je desetak godine baleta, gimnastike ili joge...ili bilo kojeg sporta koji će vam omogućiti podizanje noge na idealnu visinu, ipak, ovo je idealan razlog da krenete s vježbanjem.

Ali, to nije sve! Pripremite se nogu držati u istoj poziciji sljedećih 40-tak selfija u savršeno mirnoj pozi jer niko ne voli mutne slike.

Kako biste cipele koristili za selfije, pripazite da ne obučete suknju zbog očitih razloga, ni farmerice, ustvari bilo koje nerastezljive hlače.

Bile ili ne bile prvoaprilska šala, svoj par možete naručiti od danas na stranicama miz-mooz.com i to za 199 dolara.

Za one nešto plićeg džepa, steknite visokog prijatelja ili budite retro i koristite ruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije