Gadgets

Sklopivi Smart telefon: Drasphone

Sklopivi Smart telefon: Drasphone
Sklopivi Smart telefon: Drasphone

Teško je zamisliti život bez pametnog telefona ili nekog sličnog uređaja.

Ljudi su se navikli na svoje pametne prijatelje koji su im u mnogim stvarima olakšali život. Mobilni telefoni su doživjeli drastične promjene pa su od malih proporcija počeli da budu mali TV uređaji. Težnja ka veličini dolazi zbog želje za boljim užitkom i većim ekranom.

Međutim, ovo je mač sa dvije oštrice. Što je telefon veći, to je teži za nošenje, pogotvo ako ne volite torbice i želite da svoj telefon držite u džepu. Upravo je ovakvo razmišljanje nateralo kreatore iz R&D Core Limited kompanije da naprave sklopivi telefon.

Da, ovaj telefon se može sklopiti u potpuno mali uređaj koji je nešto malo veći od prosečnog USB stika. Moramo priznati da nam se ova ideja vrlo svidjela i nadamo se da će ovaj koncept zaživjeti.

Kućište telefona napravljeno je od nekoliko pokretnih dijelova koji se međusobno preklapaju. Posebno oduševljenje donosi fleksibilni ekran koji se savija bez lomljenja i ne gubi svoju funkciju čak ni kada je sklopljen.

Kada se sklopi, DRASPHONE postaje mali mobilni uređaj koji može da vrši osnovne funkcije kao što je primanje poziva i čitanje poruka. On takođe na manjem ekranu pokazuje vrijeme, datum i sve ostale informacije koje možete podesiti da budu u tom trenutku vidljive.

Ovo nam može donijeti još veće telefone u budućnosti koje ćemo lako moći da sklopimo i stavimo u svoj džep.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije