Gadgets

Stigao Samsung Galaxy S6

Stigao  Samsung Galaxy S6
Stigao Samsung Galaxy S6

Korejska kompanija Samsung danas je u Barseloni predstavila najnovije Galaxy uređaje S6 i Galaxy S6 Edge, koji će se na tržištu naći 10. aprila.

Na svjetskom kongresu mobilnih uređaja u Barseloni Samsung je predstavio svoj novi Galaxy S6 koji je dobio sve riječi pohvale od korisnika koji su preko livestreama pratili kongres u Barseloni, javja Klix.

Galax S6 dolazi u metalnom kućištu sa Gorila glass protekcijom s prednje i zadnje strane uređaja, tako da neće dolaziti do "savijanja" kao što je bilo slučaj kod najnovije verzije iPhonea.

Jedan je od najtanjih uređaja na tržištu, a debljine je samo 6,8 milimetara i posjeduje zaobljene ivice. Za razliku od prethodnika, microSD slot je uklonjen, a bateriju nije moguće mijenjati. Međutim, iako je dosta tanak, Galaxy S6 je do 50 odsto jači i otporniji u odnosu na ostale telefone na tržištu.

Pokreće ga 64-bitni Exynos procesor Samsunga, a posjeduje i 3 GB rama. Kada govorimo o memoriji, upravo ona će biti odlučujući faktor u cijenama uređaja, ovisno da li se radi o 32, 64 ili 128 GB. Posjeduje QHD ekran rezolucije od 5.1 inči sa Super AMOLED tehnologijom, a u odnosu na Galax S5 ima i do 77 posto više pixela po inču.

Samsung je sa najnovijim Galaxy uređajem predstavio i bežično punjenje i novu tehnologiju brzog punjenja baterije uređaja gdje za deset minuta možete napuniti telefon za četiri sata svakodnevnog korištenja.

Kamera najnovijeg Galaxy mobilnog telefona sigurno je trenutni pobjednik na tržištu. Zadnja kamera posjeduje 16 megapixela i blendu od 1.9 što će omogućiti odlične fotografije u uslovima slabog osvjetljenja, a prednja kamera iznosi pet megapixela. Takođe, posjeduje i HDR u realnom vremenu prilikom samog gledanja objekta kroz kameru na ekranu uređaja.

Pametni čitač prsta na prednjoj strani dugmića za početni ekran je poboljšan, tako da korisnici ovog uređaja sada neće morati preći prstom preko dugmića, već će biti dovoljno samo da svoj prst stave na čitač otiska prsta.

Danas je predstavljen i Samsung Galaxy S6 Edge. U odnosu na novi Galaxy S6 nema boljih performansi osim ekrana koji je zakrivljen na obje ivice, što je najveće dostignuće ove generacije uređaja. U okviru današnjeg predstavljanja pomenut je i dodatak Gear VR koji će omogućiti potpuni doživljaj ekrana Galaxy S6 sa uglom gledanja od 96 stepeni.

Uređaji će biti dostupni u prodaji od 10. aprila, a cijene još uvijek nisu poznate. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije