Gadgets

Swatch razvija vlastiti OS za pametne satove

Swatch razvija vlastiti OS za pametne satove
Swatch razvija vlastiti OS za pametne satove

Appleov watchOS i Googleov Android Wear su trenutačno jedino što praktički poznajemo na tržištu pametnih satova. Ima li mjesta za nove igrače i može se konkurisati ovim operativnim sistemima za pametne satove?

Teško, neki će reći i nemoguće, uostalom Google i Apple drže gotovo cjelokupno tržište operativnih sistema i za pametne satove, zato je doista malo teže očekivati da će ih netko ugroziti kada su u pitanju pametni satovi. Ali, ako se ne proba, nikada se neće znati, a Swatch, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih brandova kada su u pitanju satovi odlučio je pokušati.

Kako piše Bloomberg  Swatch je odlučio pokušati sa svojim vlastitim, potpuno novim operativnim sitemom za pametne satove.

Kompanija koja u svojem portfelju drži čak 18 poznatih robnih marki iduće će godine, prema predviđanjima, na tržište plasirati Tissot pametni sat s novim operativnim sistemom. Naglasak će biti prvenstveno na boljoj integraciji baterija i njihovoj većoj izdržljivosti, jer upravo je prekratko trajanje baterije i potreba za vrlo čestim punjenjem jedna od najvećih zamjerki većini pametnih satova na tržištu.

Ono što će biti najveći problem za Swatch leži u tajni koju do sada niko nije uspio odgonetnuti; kako "natjerati" developere da počnu razvijati aplikacije za pametne satove koji nisu bazirani na Appleovoj ili Googleovoj platformi. Nema sumnje da je Swatch (odnosno Tissot) i te kako kvalitetan, ali bez tržišta aplikacija...

(NN/zimo.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije