Gadgets

Xiaomijev top model Mi5 dostupan za narudžbinu

Xiaomijev top model Mi5 dostupan za narudžbinu
Xiaomijev top model Mi5 dostupan za narudžbinu

Na MWC-u u Barseloni nedavno je predstavljen novi flegšip uređaj iz Xiaomija koji važi za ozbiljnog konkurenta kompanijama Apple i Samsung.

Radi se o novom uređaju koji dolazi s vrhunskim performansama, ali isto tako i nešto višom cijenom od ostalih uređaja iz kompanije.

Naime, Xiaomi se nada da će sa Mi5 oduzeti dio kolača Appleu i Samsungu, što je vrlo moguće, s obzirom na to da ovaj uređaj ima vrlo slične karakteristike, a jeftiniji je za oko 200 dolara.

Mi5 dolazi sa ekranom od 5.15 inča, osmerojezgarnim procesorom od 1.8GHz, 32GB interne memorije i 3GB RAM-a, sa zadnjom kamerom od 16MP i prednjom kamerom od 5MP.

Uređaj je zlatne boje i vrhunskog dizajna, a zaposleni u kompaniji su ponosni što su uspjeli da "uguraju" kameru u kućište, pa se tako ne ističe kao što je to slučaj kod novih iPhone i Samsung smartfona.

Iako je uređaj tek nedavno predstavljen na Mobile World Congressu u Barseloni, uređaj je već dostupan za narudžbinu putem veb šopova, pa je tako, na primjer, uređaj moguće nabaviti za 440 dolara.

Za one kojima je ovaj telefon ipak malo preskup, u istoimenom veb šopu nude i jeftinije uređaje, pa je tako moguće nabaviti Xiaomi Redmi Note 3 po cijeni od 205 dolara, odnosno Redmi Note 2 koji je moguće nabaviti po cijeni od svega 125 dolara.

Kao što se iz priloženog vidi, oni koji žele top model, mogu da naruče Mi5, a oni kojima su dobri i nešto slabiji uređaji mogu da biraju između Note 3 i Note 2.

(NN/dnevnik.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije