Hardware

Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu
Foto: Twitter / Printscreen | Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

​Pojavile su se nezvanične informacije koje kažu da Microsoft možda radi na bijeloj verziji svoje "all-digital" Xbox Series X konzole. Dizajn bi trebao da bude identičan trenutnoj crnoj verziji sa diskom (osim slota za njega), sa istom završnom obradom kao na bijeloj Xbox Series S konzoli. Ukoliko su ove informacije tačne, to bi moglo da znači da se odlaže, takođe nezvanična najava Xbox Series X redizajna.

Da se vjerovatno nešto sprema na tu temu govori i činjenica da ovo nije prva informacija u kojoj se pominje bijela Xbox Series X konzola bez diska. Prošlog mjeseca objavljena je (nezvanična) informacija da bi ta konzola mogla da se pojavi tokom ljeta ove godine (u junu ili julu), sa cijenom koja bi bila za 50 do 100 dolara niža od aktuelne Xbox Series X konzole.

Prošle godine objavljene su (naravno, nezvanične) informacije da bi Microsoft mogao da lansira "all-digital" Xbox Series X konzolu sa novim cilindričnim dizajnom, koja bi se na tržištu našla u novembru ove godine, po cijeni od 500 dolara. Kodno ime ove konzole je Brooklin, a posjedovala bi Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, USB-C port na prednjoj strani, kao i neka druga unapređenja i promjene.

Ova konzola bi mogla da utiče na smanjenje potrošnje električne energije za 15 procenata, kao i stand-by mod sa još nižom potrošnjom. Takođe, kućište bi bilo najvećim dijelom izrađeno od reciklirane plastike.

Ipak, većinu informacija vezanih za Brooklin konzolu demantovao je Fil Spenser, CEO Microsoft Gaming divizije.

Tada je on naveo da su te informacije netačne i da se zasnivaju na ranim planovima kompanije, koji su tokom vremena odbačeni. Tada je rekao i da će kompanija objaviti javno svoje planove kada bude spremna. S obzirom da se taj trenutak još nije dogodio, možda je najbolje da se pomenute informacije za sada uzimaju sa rezervom, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije