Hardware

Western Digital najavio prvu svjetsku 64-slojnu 3D NAND tehnologiju

Western Digital najavio prvu svjetsku 64-slojnu 3D NAND tehnologiju
Western Digital najavio prvu svjetsku 64-slojnu 3D NAND tehnologiju

Western Digital Corp. je danas objavio da je uspejšno razvio svoju 3D NAND tehnologiuju naredne generacije, BiCS3, sa 64 sloja vertikalnog skladišta.

Pilot proizvodnja, bazirana na novoj tehnologiji, je obavljena u kompanijinim fabrikama u Japanu a inicijelni proizvod se očekuje kasnije tokom ove godine. Western Digital očekuje značajne komercijalne isporuke prvih BiCS3 diskova tokom prve polovine 2017. godine.

"BiCS3 će koristiti 3-bits-per-cell tehnologiju zajedno sa naprednim razvojem proizvodnje poluprovodnika, kako bi donio najviši kapacitet, superiorne performanse i pouzdanost, a sve po atraktivnoj cijeni. Zajedno sa BiCS2, naš 3D NAND portfolio je značajno proširen, što povećava naše mogućnosti da pokrijemo pun spektar korisničkih aplikacija u maloprodaji, mobilnom i tržištu servera", istakao je Siva Sivaram, potpredsjednik za odjeljenje memorije u kompaniji Western Digital.

BiCS3, koji je razvijen u saradnji sa Toshibom, će inicijelno implementirati 256 gigabita i biće dostupan u kapacitetima do pola terabita, na jednom čipu. Isporuka prethodne BiCS2 generacije će se nastaviti u maloprodaji i proiozvođačima.

(TechPowerUp)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije