Internet

Facebook uvodi novu aplikaciju, želi da animira korisnike

Facebook uvodi novu aplikaciju, želi da animira korisnike
Facebook uvodi novu aplikaciju, želi da animira korisnike

Facebook planira uvođenje samostalne kamera aplikacije s kojom će ponovo zainteresovati korisnike.

Na taj način moći će da se dijeli više originalnog sadržaja, poručuju iz Facebooka. Aplikacija koja je još uvijek u ranoj fazi razvoja, navodno će podržavati live streaming kao i fotografije i video.

Iz kompanije se nadaju da će razvoj aplikacije podstaći pasivne korisnike koji sve manje govore o svom životu putem Facebooka.

Prema izvještaju web stranice za tehnologiju i vijesti, do sredine 2015. godine originalno dijeljenje ličnih stvari na Facebooku je opalo za 21 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Trend je posebno izražen među korisnicima mlađim od 30 godina. Facebook sada svakodnevno korisnike podsjeća na praznike i značajne datume. Takođe je pokrenuta opcija "Na današnji dan".

Facebook je nedavno uveo i opciju "Facebook Live", koju su prethodno mogli da koriste samo pojedinci.

"Facebook Live je kao da imate televizijsku kameru u svom džepu. Svako sa mobilnim telefonom sada ima mogućnost da emituje sadržaj bilo gdje u svijetu. Kada komunicirate putem opcije Live, osjećate se povezanim na ličnom nivou. Ovo je veliki napredak u našoj komunikaciji i stvoriće nove prilike za zbližavanje ljudi", napisao je na svojevremeno Mark Zakerberg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije